Dünya Saati Ne demek?

TAKİP ET

- Dünya Saati, İklim Krizi'ne dikkat çekmek için WWF'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) 2007 yılında başlattığı bir kampanya. Kampnaya kapsamında her yıl 27 Mart tarihinde Işıklar saat 20:30 -  21.30 arası 1 saatliğine kapatılıyor. Böylece, İklim Krizi'ne dikkat çekilmesi hedefleniyor. Kampanyaya katılım her yıl dünyada giderek artıyor. 

Dünya Saati Nedir? - Dünya Saati Ne Demek?

Dünya Saati (Earth Hour)

'2007 yılında Avustralya’da binlerce kurum ve milyonlarca insan ile birlikte sembolik yapıların ışıklarını bir saatliğine kapatarak, iklim değişikliğiyle mücadele için tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verdi: hepimiz tek evimiz, gezegenimizin karşı karşıya olduğu, başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarıyla mücadele etmek için acilen adım atmalıyız!

Avustralya’da 2 milyondan fazla insan ve 2.000’den fazla kurum katılımıyla başlayan Dünya Saati kısa bir sürede 7 kıtadan, 150’den fazla ülkeden, 7.000’den fazla şehirden binlerce insana ulaşarak bugün dünyanın en büyük çevre hareketinin adı olmuştur.

Dünyanın sembolik yapılarından Sidney Liman Köprüsü, Toronto’daki CN Kulesi, San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü, Roma’daki Kolozyum, Çin Seddi gibi küresel öneme sahip birçok simge, hızla büyüyen bir kampanyanın umut simgeleri olarak karanlıkta kaldı.'
 

Türkiye'de Dünya Saati

'Ülkemizde 2008 yılından beri WWF - Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati, 2010 yılında katılım açısından önemli ilklere sahne oldu. 230’un üzerinde kurum ve yaklaşık 5.000 kişinin katıldığı Dünya Saati’ne Boğaziçi Köprüsü ışıklarını kapatarak destek verdi.  2011 yılında 20.000’den fazla kişi ve 250’nin üzerinde kurum dünyanın geleceği için güçlerini birleştirdi. Boğaziçi Köprüsü’nün yanı sıra Ankara Opera Binası ve Kastamonu Kalesi de yerini aldı. 2012 yılında, Türkiye’de kendi rekorunu kıran Dünya Saati’ne 75.000’den fazla insan ve 400’ün üzerinde kurum katıldı.

Boğaziçi Köprüsü ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Galata Kulesi, Aya Sofya Müzesi ilk defa Dünya Saati için ışıklarını kapattı. 2013 yılında ise, kampanyaya katılanlar "Sensiz Olmaz" dedi ve kendi domino etkilerini yarattı; ailesini, arkadaşlarını harekete geçirdi. Kız Kulesi de ışıklarını ilk defa kapatarak Dünya Saati'nin sembolleri arasında yerini aldı.'

Kaynak: WWF Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)


Enerji Ekonomisi

dünya saati nedir dünya saati ne demek