Dünya Saati - Dünya Saati ne demek?

TAKİP ET

Her yıl Mart ayının son haftasında gerçekleşen Dünya Saati zamanı geldi. 26 Mart Cumartesi akşamı 20:30-21:30 saatlerini ajandanıza not etmeyi unutmayın. Peki Dünya Saati nedir? ya da Dünya Saat ne demek?

İklim krizine ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için her yıl Mart ayının son haftasında gerçekleşen Dünya Saati zamanı geldi. 26 Mart Cumartesi akşamı 20:30-21:30 saatlerini ajandanıza not etmeyi unutmayın!


WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı), Dünya Saati ile ilgili bilgi paylaşımı yaptı...

WWF’in gezegenin geleceği için 2007’den bu yana dünya genelinde milyonlarca insanın katılımıyla sürdürdüğü küresel etkinlik Dünya Saati, bu yıl ülkemizde “Dönüşüm Saati” temasıyla düzenleniyor. 26 Mart Cumartesi akşamı 20.30 – 21.30 saatleri arasında “Dünya Saati Dönüşüm Saati” diyerek, dünya genelinde iklim krizi ve biyoçeşitlilik kayıplarına dikkat çekmek için ışıkları bir saatliğine kapatıyor, sosyal medyada buluşuyoruz. Işıklarını kapatarak, ailenle, arkadaşlarınla bir etkinlik düzenleyebilir, iklim kriziyle mücadele için tüm toplum kesimlerini bir an evvel el ele vermeye davet edebilir, duygularını, düşüncelerini #DünyaSaati #DönüşümSaati etiketleri ile sosyal medyada paylaşarak sen de aramıza katılabilirsin. Desteğini www.dunyasaati.org adresinden imza vererek gösterebilirsin.

Genel Müdürümüz Aslı Pasinli, iklim krizinin etkilerine gözle görülür şekilde maruz kalan ilk ve krizi durdurabilecek son kuşak olduğumuzu vurgulayarak hepimizi Dünya Saati’ne katılmaya ve “Gezegenimizin geleceği için kalplerimizin sesini dünyaya duyurarak dönüşüm çağrısına kulak vermeye” davet ediyor.

Dünya Saati etkinlikleri çerçevesinde, 26 Mart Cumartesi akşamı, önemli yapılar ışıklarını söndürecek, WWF-Türkiye’nin Instagram hesabından yapılacak canlı yayında ise konuklar eşliğinde iklim krizine dikkat çekilen söyleşiler gerçekleşecek. 


ENERJİ EKONOMİSİ

dünya saati nedir dünya saati ne demek enerji ekonomisi