Dünya Liderlerine ''güneş enerjisi - elektrikli otomobiller ve ısı pompaları çağrısı'' - Dr. Fatih Birol!

TAKİP ET

Enerji ve iklim için kritik alanlarda dünya...

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA)

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA), Enerji ve iklim için kritik alanlarda dünya liderleri için önemli açıklama...

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA): ''İcra Direktörümüz Fatih Birol, ABD Başkanı Joe Biden'ın düzenlediği son Enerji ve İklim Konulu Büyük Ekonomiler Forumu'nda dünya liderlerine seslendi. Ve küresel ısınmayı sınırlama hedefini sürdürmek için bu on yılda emisyonları yeterince hızlı bir şekilde azaltmak için acil eylemin gerekli olduğu kritik alanları vurguladı, ''1,5 °C'ye kadar.''
 
İklim kriziyle mücadele çabalarını canlandırmayı amaçlayan Büyük Ekonomiler Forumu Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Mısır, Avrupa Komisyonu, Almanya, Endonezya, Japonya, Kore, Meksika, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Birleşik Krallık - Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Çin, Fransa, Hindistan ve İtalya'dan bakanların katıldığı etkinliğe ABD'nin İklim Özel Temsilcisi John Kerry başkanlık etti.
 

Güneş enerjisi, elektrikli otomobiller ve ısı pompaları...

Başkan Biden'ın açılış konuşmasının ardından sahne belirleyici açıklamalarda bulunan Dr. Birol, dünya liderlerine güneş enerjisi, elektrikli otomobiller ve ısı pompaları gibi teknolojilerdeki hızlı ilerleme nedeniyle temiz enerji ekonomisinin birçok insanın düşündüğünden daha hızlı ortaya çıktığını, ancak daha cesur bir hareket olduğunu vurguladı. İklim değişikliğinin en kötü etkilerinden kaçınmak için hala gereklidir. Dr Birol'un sözleri ve IEA'nın analizi, etkinlik sırasında da konuşan birkaç lider tarafından referans alındı.
 
Büyük Ekonomiler Forumu'ndaki diyaloğu ve COP28 İklim Değişikliği Konferansı ve ötesi dahil olmak üzere diğer çok taraflı etkinliklerdeki diyaloğu desteklemek için, 1,5 °C'ye Giden Güvenilir Yollar hakkında, Paris Anlaşması'nın koşullarını korumak için bu on yılda ihtiyaç duyulan kilit eylem alanlarına odaklanan yeni bir rapor yayınladık: Küresel sıcaklık artışını 1,5 °C ile sınırlama hedefi ulaşılabilir.

 

ikim haberleri - enerji ekonomisi

İklim değişikliği enerji ekonomisi elektrikli otomobiller ısı pompaları