Dünya ''COP28'de belirlenen ENERJİ hedeflerine' nasıl ulaşacak?

TAKİP ET

IEA - ''COP28 öncesinde belirlediğimiz küresel enerji sektörü için beş temel direkten birkaçı; sonuçlara, özellikle yenilenebilir kapasiteyi üçe katlama, enerji verimliliği ilerlemesini ikiye katlama, metan emisyonlarını azaltma ve fosil yakıtlardan uzaklaşma gibi 2030 hedeflerine yansıdı.''

Dünyanın cop28'de belirlediği enerji hedeflerine ulaşma nasıl sağlanacak?

IEA (Uluslararası Enerji Ajansı)

 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)...  ''Aralık ayı ortasında Dubai'de sona eren COP28 iklim Zirvesi'nde, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler iklim krizini ele almak için bazı önemli adımlar atmayı kabul etti. Cesaret verici bir şekilde, ıea'da COP28 öncesinde belirlediğimiz küresel enerji sektörü için beş temel direkten birkaçı; sonuçlara, özellikle yenilenebilir kapasiteyi üçe katlama, enerji verimliliği ilerlemesini ikiye katlama, metan emisyonlarını azaltma ve fosil yakıtlardan uzaklaşma gibi 2030 hedeflerine yansıdı.

Gelişmekte olan ve gelişmekte olan ekonomilerin temiz enerji dağıtımını hızlandırmasını sağlamak için finansmanı harekete geçirmek için daha fazla çabaya hala ihtiyaç var. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri Başkanlığındaki COP28 ileriye doğru önemli bir adım attı. Şimdi ülkeler, Paris Anlaşması'nın küresel ısınmayı 1,5 ° C ile sınırlama hedefini canlı tutacak kadar hızlı fosil yakıtlardan adil ve adil bir geçiş sağlamak için somut politikalar izleyerek bu hırsları hayata geçirmek için hızlı hareket etmelidir.

Enerji konusunda küresel otorite olarak IEA, ülkeleri uygulama konusunda desteklemeye ve geçen ay verdikleri enerji ve iklim vaatlerini yerine getirmelerini sağlamaya hazırdır. Verilerimiz, analizlerimiz ve politika önerilerimiz ileriye dönük potansiyel yolları gösterecektir. Bu çerçevede, İcra Direktörümüz Fatih Birol başkanlığındaki canlı yayın lansman etkinliği de dahil olmak üzere, yenilenebilir enerjilerle ilgili en son yıllık piyasa raporumuzu bu Perşembe yayınlayacağız. Rapor, cop28'in sona ermesinden bu yana dünya çapında yenilenebilir dağıtım eğilimlerinin ilk kapsamlı değerlendirmesini ve küresel üçe katlanma hedefine doğru ilerleme hakkında ayrıntılı bir ülke düzeyinde analiz sağlayacaktır.

Ajansın 50. yıl dönümüne denk gelecek ay Paris'te yapacağımız Bakanlar Toplantımız da uygulama için erken bir kilometre taşı görevi görecek. Dünyanın dört bir yanından gelen üst düzey enerji ve iklim liderleri, cop28'den bu yana ilk kez bir araya gelerek Dubai'de kararlaştırılan hedeflere nasıl ulaşmayı planladıklarını belirlemek için önemli bir fırsat sunacak.

Yılın ilk çeyreğinde, enerji sektörünün bu güçlü sera gazı emisyonlarını ölçmenin yanı sıra bu emisyonlarla mücadelede yer alan maliyetleri ve fırsatları analiz etmek için uluslararası referans olan yıllık Küresel Metan İzleyicimizi de yayınlayacağız.''

 

(ıea haberleri - enerji ekonomisi)

ıea haberleri