Dolar kuru ne olacak? – Petrol fiyatları ne olacak?

TAKİP ET

Koronavirüs sonrası ekonomilerde yaşanan durgunluk, ekonomileri olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ekonomilerde en önemli maliyetler olan döviz (TL/Dolar) ve enerji (Petrol – elektrik) fiyatları hareketli bir süreç yaşıyor. Ham petrol fiyatları 16 dolar rakamlarından 46 dolara yükselirken döviz kuruda 7,30 TL’ye çıktı. Tüketicilerin cevabını en çok merak ettiği soruların başında ise, Dolar ne olacak ve de enerji fiyatları ne olacak? soruları geliyor.

DOLAR ARTIYOR – PETROL DÜŞÜYOR

Ham petrolün varil fiyatı 46 dolara yaklaştıktan sonra 44 dolar rakamlarına geri döndü. Ancak TL/Dolar kuru ise 7 TL’yi aşarak an itibariyle 7,30 liraya yükseldi. Gerek dolar ve gerekse petroldeki artış tüketiciler için pahalılık demek. Çünkü her iki kalemdeki artışlar, tüketim ürünlerine zam olarak yansıyor. Bu nedenle ekonominin en önemli bu iki emstrümanında yaşanan bu hareketlilik ve yükselişin durması, tüketicilerin lehine olacak. Uzmanlar, döviz kuru ve petrol fiyatları için yakın gelecekte zor dönem yorumları yapıyor.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA BORÇLANMA OLMAMALI – ÖZELLİKLE DÖVİZ…

Bu nedenle de uzmanlar, tüketicilerin mümkün olduğunca borçlanmaması ve özellikle de döviz kuru üzerinden (Altın dahil) borçlanmama önerileri yapıyor. Vede mümkün olduğunca zorunlu harcamalar dışında harcamaların kısılmasıda, uzmanların bir diğer önerileri arasında yer alıyor.

SALGININ SEYRİ ETKİLEYECEK

Öte yandan yeni koronavirüs salgınındaki belirsizlik, dünya ekonomileriyle birlikte Türkiye’yide olumsuz etkiliyor. Ekonomilerin geleceği, virüsün seyrine bağlı. Ancak, ülke yönetimleri ekonomilerde felaketler yaşanmaması için salgını normal hayata uyumlu bir süreçte kontrol altına almaya çalışıyor. Bu durum ise, salgının sağlık açısından doğurduğu riskleri artırıyor.

Tüketici TV

Kaynak: https://tuketicitv.com/dolar-kuru-ne-olacak-petrol-fiyatlari-ne-olacak/

Enerji Ekonomisi

dolar kuru ne olacak? petrol fiyatları ne olacak? enerji