Doğan Holding - Akaryakıt ve Elektrik gelirlerini artırdı!

TAKİP ET

Doğan Holding, 2021 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Doğan Holding 2021 yılında yüzde 57 büyüyerek 16,9 milyar TL gelir elde etti.

Akaryakıt - Enerji

'Akaryakıt perakendesi segmentinin gelirleri özellikle pandemi kısıtlamalarına rağmen %45,4 artarken, elektrik üretimi segmentinin gelirleri de 25 Mart 2021 tarihinde tam kapasite üretime başlayan Taşpınar RES’in katkısıyla ve elektrik fiyatlarına bağlı olarak %60,9 oranında arttı' Doğan Holding.



Ayrıntılar...

Doğan Holding 2021 yılında %57 büyüyerek 16,9 milyar TL gelir elde etti....Doğan Holding, 2021 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Doğan Holding 2021 yılında konsolide gelirlerini bir önceki yıl sonuna göre %57 artırarak 16,9 milyar TL konsolide gelir elde etti. Holding’in 2021 yılında elde ettiği brüt kâr ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %89 artarak 2,4 milyar TL olurken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) ise %90 artarak 1,7 milyar TL’ye yükseldi. Doğan Holding’in dönem kârı ise faaliyet kârlarındaki iyileşme ve yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirler sayesinde %103,45 artarak 1,4 milyar TL’den 2,8 milyar TL’ye yükseldi.
 

Çağlar Göğüş
Doğan Holding CEO’

‘Gelir artışının ana nedeni, tüm grup şirketlerinin güçlü performansları’

'Konsolide gelirlerdeki artışın ana nedenleri; sanayi ve ticaret segmentindeki tüm grup şirketlerinin ve akaryakıt perakende segmentinin güçlü performansları, otomotiv ticaret ve pazarlama segmentinde yüksek seyreden talep ve portföye yeni eklenen markaların desteği ile artan satışlar ve elektrik üretimi segmentinde artan satışlar ve santrallerin artan üretimdir. Akaryakıt perakendesi segmentinin gelirleri özellikle pandemi kısıtlamalarına rağmen %45,4 artarken, elektrik üretimi segmentinin gelirleri de 25 Mart 2021 tarihinde tam kapasite üretime başlayan Taşpınar RES’in katkısıyla ve elektrik fiyatlarına bağlı olarak %60,9 oranında arttı. Sanayi ve ticaret segmentinin gelirleri ise Çelik Halat, Ditaş ve Sesa’nın güçlü performansları ve ihracattaki artışlar ile %97,2 oranında yükseldi. Otomotiv ticaret ve pazarlama segmentinin gelirlerinde ise yüksek seyreden talep ve portföye yeni eklenen markaların desteği ile %119,1 oranında artış elde edildi. 

 

“Etkin süreç yönetimi, maliyet tasarrufu, operasyonel verimlilik artışı”

Doğan Holding CFO’su Bora Yalınay ise Konsolide Faiz, Amortisman ve Vergi öncesi Kârı’nın (FAVÖK) %90 artışla 1,7 milyar TL olmasında, elektrik üretimi, akaryakıt perakendesi, otomotiv ticaret ve pazarlama, sanayi ve ticaret segmentlerinin FAVÖK rakamlarındaki artışların etkili olduğunu belirtti.  Kârlılıkta 2021 yılında geniş ve dengeli bir portföy ile büyüme ve kar odaklı etkin süreç yönetimi, maliyet tasarrufları ve operasyonel verimlilik artışı ile geçen yıla göre daha iyi seviyelere gelindiğini belirten Yalınay, Holding’in brüt kârlılığının geçen yıla göre %89 artarak, 1,3 milyar TL’den 2,4 milyar TL’ye çıkarken, FAVÖK marjının ise %8,4’ten %10,1’e yükseldiğinin altını çizdi. Yalınay, “Aynı zamanda konsolide net nakdimiz bir önceki yılsonuna göre %108,3 artış göstererek 5,1 milyar TL olurken; solo net nakit ise 2020 yılsonuna göre %78 artışla 4,7 milyar TL’ye yükseldi.” dedi.

 

Enerji Ekonomisi

Doğan Holding Doğan Holding akaryakıt ve elektrik gelirleri Doğan Enerji