Doğalgaz abone sayısı 20 milyonu geçti!

TAKİP ET

Doğal gaz kullanımının yaygınlaşması, abone sayısına da yansıyor. Resmi verilere göre, doğal gaz abone sayısı 20 milyonu geçti. İşte ayrıntılar!

Doğalgaz abone sayısı: Doğal gaz kullanımının yaygınlaşması, abone sayısına da yansıyor. Resmi verilere göre, doğal gaz abone sayısı 20 milyonu geçti.

İşte ayrıntılar!

 

ayrıntılar...

Türkiye'de ilk doğalgaz kullanımı ve tüketimi: 1986 yılında ilk doğalgazla tanışan Türkiye'de, gazın kullanılması hızla yayınlaştı. İlk yıllarda, 'çevre-hava kirliliği' amaçlı (istanbul, Ankarai İzmir, Eskişehir, Bursa) gibi illerde kulanılan doğalgaz, sonraki dönemde bir 'konfor ve ekonomik'' olarak öne çıkmasıyla hızla yayınlaştı.

Doğal gaz abone sayısı: Son yıllarda doğal gaz tüketimin artmasıyla da, bu durum doğalgaz abone sayısına yansı. Resmi verilere göre (EPDK - GAZBİR), Türkiye'de doğal gaz abone sayısı 20 milyonu geçti. Ekim 2023 dönemi sonu itibariyle Türkiye'de toplam doğalgaz abone syaısı (Konut ve serbest tüketici toplamı) 20 milyon 387 bin 87 (20.387.087) oldu.

Doğalgaz serbest tüketici: Türkiye'de son yıllarda hem doğal gaz konut ve hem de serbest tüketici (75 bin metreküp yıllık doğal gaz tüketimi olan) bone sayısı artış gösterdi. 

 

Türkiye'de,

Doğalgaz konut abone sayısı

Serbest tüketici abone sayısı

- Veriler için kaynak:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) - Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR)

- Açıklama:

2024 yılı için doğal gaz serbest tüketici limiti, EPDK tarafından yıllık 75.000 metreküp olarak belirlenmiştir.

 

2024 yılı doğalgaz serbest tüketici limiti

2024 yılı - ''Doğal Gaz Piyasası Serbest Tüketici Limitini'' açıkladı!

 

(doğalgaz abone sayısı ve tüketimi - enerji ekonomisi)

doğalgaz abone sayısı doğalgaz tüketimi doğal gaz abone sayısı