Doğal gazla çalışan jeneratör!

TAKİP ET

Endüstriyel motorda yüzde 100 Türk tasarım ve üretim markası Erin Motor, Avrasya’nın en büyük imalat sanayi fuarı olan ve 6 sanayi fuarını tek çatı altında buluşturan 27. Win Eurasia’da; dizel motor, marin motor ve doğalgazlı jeneratörle gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenen fuarda ikinci kez yerini alacak Erin Motor, özellikle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, konutlardaki doğalgaz hattıyla bile rahatlıkla kullanılan ve yakıt maliyetini yüzde 70 azaltan doğalgazlı jeneratörüyle ses getirmeye hazırlanıyor.

Elektrik-elektronik, makine, otomasyon, metal ve enerji olmak üzere 6 ticari fuarı bir araya getiren Avrasya’nın en büyük sektör etkinliği Win Eurasia, 27. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuara, Türkiye’nin endüstriyel motorda yüzde 100 Türk tasarım ve üretim markası Erin Motor da katılıyor. Erin Motor, 6. Hall, D105 numaralı stantta dizel motor, marin motor ve doğalgazlı jeneratörle yer alacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Erin Motor Genel Müdürü Ersin Şahin: “360 derece imalat sanayisini içinde barındıran fuar, bu sene 22 ülkeden ziyaretçiyi ağırlayacak. 2 binden fazla katılımcının ve bunun yüzde 30’unu yabancıların oluşturduğu fuara katılmak, ihracatımızı hızlandırmak adına büyük önem taşıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçen ‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’yla fuar, bu sene daha da anlam kazanıyor. Şu an itibari ile sınırlı sayıda firmamızın ürettiği sınırlı sayıdaki güçlerdeki yerli ürünü olan ülkemiz, 3 yıllık bir gelecekte 10kW ile 1.000kW aralığında, yerli tasarım ve yerli üretim içten yanmalı endüstriyel motor gamına sahip olacak. Yılda yaklaşık olarak 3 milyar Dolar değerinde içten yanmalı motor ithalatı yapan ülkemiz adına oldukça önemli bir gelişme. Bu durum aynı zamanda, savunma sanayi başta olmak üzere birçok sektörün gelişmesine sebebiyet verecek, yurtdışına olan bağımlılığımızı ortadan kaldıracaktır.”

Yüzde 70 tasarruf sağlıyor

Erin Motor’daki ürün gamı, fonksiyonel ve ergonomik, emisyonları dünyaca tespit edilen sınırlar içinde, çevre dostu, 10 bin saat servis ömrüne sahip, yakıt ekonomisi ve satış fiyatıyla dünyanın önde gelen motorları ile rekabet edecek seviyede, rekabet edecek sınırlar içinde tasarlandı. “Dizel motorumuzun yakıp tüketimi, aynı güç aralığındaki rakiplerimizden genel olarak yaklaşık yüzde 20 daha az. Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan ve AR-GE merkezimizde geliştirdiğimiz doğalgazlı motorumuz ise konutlarda rahatlıkla kullanılabilir. Doğalgazlı jeneratörümüz ise dizele göre yüzde 70 yakıt tasarrufu sağlıyor.  Yine dizele göre yüzde 30 daha az gürültü salınımı ve en önemlisi sıfır emisyon salınımı olan doğalgazlı jeneratörümüz, doğalgaz dağıtım ağlarındaki hat basıncıyla çalışıyor.” diyen Ersin Şahin, ürettikleri endüstriyel dizel motorların; marin motor, zirai sulama amaçlı motopomp, inşaat makineleri, kar küreme araçları ve kompresörler gibi pek çok alanda da rahatlıkla kullanılabildiğini sözlerine ekledi. Amaçlarının, ucuz ve kalitesiz Uzakdoğu ürünlerinin ithalatının önüne geçerken Avrupa’dan gelen pahalı markalara karşılık fiyat avantajı sağlamak olduğunun altını çizen Şahin, ürettikleri tüm motorların 10 bin saati aşkın süre ömür testlerine tabi tutulduğunu, bu testlere -18ºC soğuk ve +55ºC sıcak çalıştırma testlerinin de dahil olduğunu belirtti.

 

doğal gaz jeneratör