Doğal gaza serbestlik - Enerji depolamaya destek - Yeşil OSB'ler: Ayrıntılar!

TAKİP ET

'Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi, Yeşil OSB'lerden enerji depolama desteklerine; doğal gaz ithalat ve ihracatının serbest bırakılmasından şarj istasyonlarına kadar sektöre bir çok yenilik getiriyor. 

İstanbul Milletvekili İffet Polat ve 203 Milletvekili'nin imzladığı 'Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' TBMM'ye (Türkiye Büyük Millert Meclisi) sunuldu. Kanun teklifi, Yeşil OSB'lerden enerji depolama desteklerine; doğal gaz ithalat ve ihracatının serbest bırakılmasından şarj istasyonlarına kadar sektöre bir çok yenilik getiriyor. 

 

ayrıntılar...

Kanun Teklifinin Özeti: ''İstanbul Milletvekili İffet Polat ve 203 MilletvekiliOrganize Sanayi Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TeklifiTeklif ile; Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) planlama, kuruluş ve kamulaştırma süreçlerinin hızlandırılmasına ilişkin olarak; yeşil OSB tanımının yapılarak belirlenen kriterler çerçevesinde OSB'lerin TSE tarafından sertifikalandırılması, OSB'nin kuruluşunda yer alacak kurum ve kuruluşların kapsamının genişletilmesi ile daha güçlü OSB'lerin kurulması, TENMAK denetçisi pozisyonuna atamaların yapılması, Elektrik Piyasası Kanununun 14'üncü maddesi kapsamında kurulacak yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesislerinin altyapı tesisi kapsamına alınması, ihraç edilen doğal gaza ilişkin iletim tarifelerinin yurtiçi iletim tarifelerinin tabi olduğu kısıtlamalara tabi olmaması ve doğal gaz ithalatına hem BOTAŞ hem de özel sektör tüzel kişileri açısından serbestlik getirilmesi amaçlanmaktadır.''. TBMM bilgi paylaşımına göre kanun teklifi Komisyon'da.

 

Kanun teklifinin tamamı için tıklayınız...

link: https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-4989.pdf

 

enerji ekonomisi

 

Yeşil OSB Şarj istasyonları enerji ekonomisi serbest doğalgaz ithalatı enerji depolama destekleri