Doğal gaza BÜYÜK indirim geldi!

TAKİP ET

BOTAŞ, Mart dönemi için doğal gaz fiyatlarını açıkladı. BOTAŞ, sanayi ve elektrik santrallerinde kullanılan doğal gazın fiyatına yüzde 20 ile yüzde 26 arasında indirim yaptı.

Kamu şirketi Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Mart 2023 dönemi içn doğal gaz fiyatlarını açıkladı. BOTAŞ, sanayi ve elektrik santrallerinde kullanılan doğal gazın fiyatına yüzde 20 ile yüzde 26 arasında indirim yaptı.

 

ayrıntılar...

Konutlarda en ucuz ikinci ülke Türkiye

BOTAŞ, konutlarda kullanılan doğal gazın fiyatında değişiklik yapmadı. Kamu şirketi BOTAŞ, Mart 2023 dönemi doğal gaz fiyat konulu açıklamasında konut doğal gaz fiyatları ile ilgili 'Macaristan'dan sonra konutlarda en ucuz doğal gaz tüketen ülke Türkiye' bilgisine yer verdi. 

Bilindiği gibi Kamu şirketi BOTAŞ, mevzuat gereği her ay doğal gaz birim fiyatlarını yeniden açıklıyor. 

 

Doğal gaza büyük indirim geldi...

BOTAŞ açıkladı!

2023 Yılı Mart Ayı Doğal Gaz Toptan Satış Fiyat Tarifesi...

BOTAŞ açıklaması tam metni...

''Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, 1 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Büyük Sanayi Kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20,95 ile %26,12 oranlarında, Elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında %20 oranında, indirim yapılmıştır.

Diğer taraftan 2022 Ekim ayı esas alındığında, Sanayide kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla %40,53 ile %54,53 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ise %41,82 oranında indirim yapılmıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında Konutlarda Ukrayna ve Macaristan'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

 

BOTAŞ Mart 20223 dönemi doğal gaz fiyat açıklamasını sosyal medya üzerinden de paylaştı!

enerji ekonomisi

doğal gaz abüyük indirim gaza indirim BOTAŞ indirim konut doğalgaz fiyatları Household Energy Price Index HEPI HEPI