DOĞAL GAZ yardım miktarları belli oldu - Ayrıntılar!

TAKİP ET

Doğal gaz yardımı: İhtiyaç sahibi ailelere yapılacak doğal gaz yardımının ayrıntıları belli oldu. İhtiyaç sahiplerine aile bireyleri sayısına göre 450-1.1150 TL arası doğal gaz desteği verilecek. Ödemeler, PTT Şubeleri üzerinden yapılacak.

AYRINTILAR!

Derya Yanık
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı

Doğal gaz yardımı...
-Doğal gaz yardımı yaklaşık 4 milyon aileye yapılacak. 
- Başvurular, e-devlet üzerinden de yapılabilecek. 
- Ödemeler Mart ve Ekim aylarında yapılacak. 
-Yıllık 3 milyar TL yardım yapılacak.


Doğal gaz yardımıyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabı üzerinden  ayrıntıları bilgi paylaşımı yaptı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: 'Isınma desteği almaya hakkı olan vatandaşlarımızın bir kısmı bunu kömür olarak kullanıyorlar, bir kısmı da doğalgaz olarak. Bu ısınma desteğinden yararlanmak isteyenlerin bu anlamda işte altyapısı mümkün olan yerlerde bunu sağlıyabileceğimizi fark ettik. Şubat ayının ikinci yarısı başvuruları alacağız, mart ayının ikinci yarısından da itibaren ödemeleri yapmaya başlacağız. Başvurularımızı bir süredir zaten biliyorsunuz, sosyal yardım başvurularını tamamını e - Devlet üzerinden yapmak mümkün. Hak sahipliği alan kişinin PTT kartına destek ödemesini yatıracağız. Doğrudan doğruya kişinin hesabına PTT kartına kişi faturasını götürerek PTT'deki hakkıyla ödemesini geri almış olacak. Isıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapacağız. Çünkü biliyorsunuz Erzurum'daki bir ısınma gideriyle, veya ısınma ihtiyacıyla Ege'deki ısınma ihtiyacı aynı değil. O yüzden arkadaşlarımız bir ısıl harita çalıştılar. Tamamen teknik, tamamen bir çalışma. Ve buna göre de hane başına yıllık 450 lira ile 1.150 lira arası bir destek sağlayacağız. İki eşit taksitle yapacağız bu ödemeleri.
Bakan Yanık açıklamasında, doğal gaz yardımıyla 4 milyon aileye ulaşacaklarını ve bununda kömür yardımının 2 katına denk geldiği bilgisinide paylaştı. Bakan Yanık, ödemelerin ilk taksitinin martın 2. yarısı itibariyle yapılacağına da vurgu yaptı. Bakan Ödeme yardımları toplam tutarı ise 3 milyar TL olacak

Türkiye'de kaç doğal gaz abonesi var?


 

450 ile 1.1150 lira arası destek verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak doğal gaz yardımı ayrıntılarıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Yanık'ın açıklamasına göre, doğal gaz yardım miktarı, Türkiye ısıl haritaya göre belirlenecek. Ve hane halkı başına Yıllık 450 ile 1.1150 lira arası destek verilecek. 
 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, hafta içi konuyu görüşmek üzere bir araya gelmişti. 

'Isınma yardımına doğal gaz da dahil edildi - Uygulama...'


 

Doğalgaz yardım ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,doğal gaz destek ödemelerinin PTT üzerinden yapılacağını dikkat çekerek, konuyla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini açıkladı. Bakan Yanık bu açıklamayı, gazetecilerle buluşmasında yaptı (Kaynak: Aile ve Sozyal Hizmetler Bakanlığı).



Enerji Ekonomisi

doğalgaz yardımı doğal gaz desteği doğal gaz yardım ödemeleri doğal gaz enerji