'Doğal Gaz Teslimat Mutabakat Zaptı' yayınlandı - Türkiye ve Azerbaycan!

TAKİP ET

Türkiye ile ve Azerbaycan arasında imzalanan 'Doğal Gaz Teslimat Mutabakat Zaptı', bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı (Enerji Ekonomisi).

'Bazı Anlaşmaların Yürürlüğe Girdiği Tarihlerin Tespit Edilmesi Hakkında Karar' kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Enerji v e Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı Arasında Doğal Gaz Teslimatına İlişkin Mutabakat Zaptı'' bugünkü resmi Gazee de yayınlandı. Kararda anlaşmanın yürürlük tarihi 4 Nisan 2022 olarak yer aldı. 

 

Ayrıntılar!

'Bazı Anlaşmaların Yürürlüğe Girdiği Tarihlerin Tespit Edilmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı (Karar Sayısı: 5846)' bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı (22.07.2022 tarih ve 31900 Sayılı Resmi Gazete).

 

Dünyada doğal gaz krizi

Bilindiği gibi Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası (Şubat 2022), başta Avrupa Birliği (AB) ülkeleri olmak üzere dünyada doğal gaz krizi yaşamaya başlamıştı. Ve doğal gaz krizi halen artarak devam ediyor. Ülkeler, bir taraftan Rusya'dan doğal gaz alımını durdurmayı hedeflerken diğar yandan da, doğacak doğal gaz açığını karşılamak için yeni kaynak arayışlarını sürdürüyor. 

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA)'ya göre ise, Rus işgali sonrası yaşanan enerji krizinin henüz zirve yapmadığı ve krizin gelecek günlerde daha da ağırlaşacağı uyarısı yaptı. 

Enerji Ekonomisi

doğal gaz mutabakat zaptı Azerbaycan doğal gazı enerji ekonomisi dünyada doğal gaz krizi