Doğal Gaz Tasarrufu - Doğal gaz tasarrufu nasıl yapılır? - Doğal gaz abone sayısı!

TAKİP ET

Doğal gaz tasarrufu nedir? Doğal gaz tasarrufu nasıl yapılır? Doğal gaz faturası nasıl düşer? Doğal gaz güvenli nasıl kullanılır?

 

Doğal gaz abone sayısı

 Doğal gaz abone sayısı 18.180.125

 

Kaynak: EPDK - Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu - Ekim 2021 (648.554 abone, Serbest Tüketicidir).


Doğal gazı tasarruflu kullanma yöntemleri!

- Oda (Ortam) sıcaklığını 1 derece azaltmak, doğal gaz kullanımında yüzde 6-7 tasarruf sağlar. Türkiye'de hanelerde ortalama konfor sıcaklığı 23°C civarındadır (GAZBİR).


- Havalandırma menfezleri, genelde 'içeri soğuk girmesin' diye kapatılır. Oysa, havalandırma menfezlerini açık tutmak 'Gaz yanma kalitesini artırdığından' yüzde 20'ye varan oranda tasarruf sağlar (Can güvenliği açısından da menfezler kesinlikle kapatılmamalı). 

- Peteklerin önünü tül, perde, masa vb şekilde kapatmak, daha fazla doğal gaz yakılmasına neden olur. Bu nedenle de, peteklerin önü kesinlikle kapatılmamalı. 
 

Doğal gaz güvenli nasıl kullanılır?



- Ev ya da işyerinden dışarı çıkışlarda kombiler, tamamen kapatılmamalı. Tam aksine, kombi düşük ayarda çalışır vaziyette tutulmalı (Ayarı kısılmalı. Kombi tamamen kapatılırsa, yeni açıldığında daha fazla gaz yakacaktır. 

- Varsa; pencere, kapı vb araları, fitil gibi yalıtım araçlarıyla kapatılmalı. İçeri soğuk havanın girmesi engellenmeli. 

- Kış dönemlerine girilirken mutlaka kombi ve paça bakımları yaptırılmalı (Bu can güvenliği ve kombinin daha sağlıklı çalışması için öemli). 

- Doğal gaz kullanımı ile ilgili en önemli konulardan birisi de (Özellikle güvenlik açısından), mutlaka yetkili servislerden hizmet alınmalı - bakım ve onarım yaptırılmalı.

- Peteklerin arkasında oluşabilecek ısı kaybını, ısı yalıtım plakalarıyla engellenebilir. 

 

Kış geldi - Güvenli doğal gaz nasıl kullanılır?



Enerji Ekonomisi

doğal gaz tasarrufu doğal gaz tasarrufu nasıl yapılır doğal gaz abone sayısı