Doğal gaz ne kadar ekonomik? Aksa Doğalgaz...

TAKİP ET

Doğal gaz ne kadar ekonomik?


- Isınmada ithal kömüre karşı 2 kat, 
- Sıcak suda tüpe göre 5 kat,
- Pişirmede tüpe göre 5 kat,
daha ekonomik bir ürün olarak öne çıkıyor, doğalgaz.
Bu önemli bilgi paylaşımını Aksa Doğalgaz, 'Dilerseniz mutfakta, dilerseniz evin her yerinde; doğal gaza geçin, hem konforun hem ekonominin keyfini sürün' başlığıyla yaptı. 

 

 

AKSA DOĞALGAZ DAĞITIM A.Ş. (Aksa Doğalgaz)

'Aksa Doğalgaz, 2002 yılında bir çatı şirketi olarak faaliyete başladı. Şirket; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) lisans hakkı kazanan ve devraldığı toplam 21 bölgedeki şirketleriyle, 31 ilin sınırları içerisinde yer alan 27 il merkezi ile 188 ilçe ve beldede doğal gaz dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini yürütüyor. 2020 yılında gerçekleştirilen yatıtımlarla toplam şebeke büyüklüğü 31.795 kilometreye (km) ulaşan şirketin abone sayısı 3,6 milyonu aştı. Ve şirket, 9,6 milyar metreküp gaz dağıtımı gerçekleştirdi.

Aksa Doğalgaz, 2020 yılında Türkiye’nin ulaştığı toplam doğal doğal gaz şebeke uzunluğunun 20.4’ünü oluşturuyor. Ve Türkiye’de dağıtılan tüm doğal gazın yüzde 22,9’u Aksa Doğalgaz dağıtım şebekeleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Şirketin ulaştığı büyüklükle Türkiye doğalgaz dağıtım sektörünün en büyük özel şirket unvanıyla; Türkiye’nin en büyük şirketleri listesinde 51. sırada yer alıyor.

Dağıtım yapılan bölgelerdeki 15,9 milyon nüfus ve yaklaşık 5,5 milyon potansiyel müşteriyle piyasada etkin bir rol ve sorumluluğa sahip olma bilinciyle hareket eden şirket, planlanan genişlemeler sonucunda 2021 yılında, 21 doğal gaz dağıtım lisansı kapsamında 31 ilin sınırları içerisinde yer alan 27 il merkezi ile 213 ilçe ve beldede hizmet vermeyi hedefliyor. Bu ilçelerle birlikte şirketin potansiyel abone sayı 5,7 milyona ulaşacak.

Şirket; Kuruluş bugüne kadar,  ülke ekonomisine 54 milyar TL’ye ulaşan tasarruf sağlamış olup; oluşturulan istihdamın yanı sıra doğrudan ve dolaylı olarak 20 binden fazla vatandaşa da daha iyi iş imkanı sunuyor.

Enerji Ekonomisi
 

doğalgaz ne kadar ekonomik aksa doğalgaz doğalgaz