Doğal gaz hattı onarımı 1-2 gün sürebilir!

TAKİP ET

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğünde ve 10 ili etkileyen deprem sonrası enerji nakil hatlarında oluşan hasarların onarımı için çalışmalar başlatıldı. Bazı bölgelerde gaz kesintisinin 1-2 gün sürebileceği belirtiliyor.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğünde ve 10 ili etkileyen deprem sonrası enerji nakil hatlarında oluşan hasarların onarımı için çalışmalar başlatıldı. Bazı bölgelerde doğal gaz kesintisinin 1-2 gün sürebileceği belirtiliyor. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 10 ili vuran depremle ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamalarında bölgedeki enerji nakil hatları (elektrik, doğal gaz, petrol) durumuyla ilgili de bilgi verdi. Buna göre, bölgedeki elektrik ve doğal gaz dağıtım şirketleri ile koordineli arıza-kesinti ve tekrar enerji akışının sağlanması için çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülüyor. Ancak bazı bölgelerde hasar nedeniyle doğal gaz akışının sağlanması 1-2 gün sürebilir (Kahramanmaraş, Gaziantep). Oktay, bu bölgelerde vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması içinde hızlıca hareket edildiği bilgisini verdi. 

Ayrıca, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Başkanlığı'nda ki kriz masası da bölgedeye enerji sağlanması için hızlıca çalışıyor. 

 

Enerji Ekonomisi 

doğal gaz kesintisi enerji kesintisi deprem enerji nakil