Doğal gaz fiyatları - BOTAŞ Şubat ayı doğal gaz fiyatlarını açıkladı!

TAKİP ET

Kamu şirketi BOTAŞ, Şubat 2022 dönemi için geçerli olacak yeni doğal gaz fiyatlarını açıkladı.

Kamu şirketi BOTAŞ, Şubat 2022 dönemi için geçerli olacak yeni doğal gaz fiyatlarını açıkladı. BOTAŞ'ın Şubat ayı doğal gaz fiyatı (Dağıtım şirketlerine verdiği - konut aboneleri) 1 metreküp 1,860118 TL oldu.
 

Konut ve sanayi gaz fiyatı değişmesi - Santrallerin gaz arttı

BOTAŞ Şubat ayı; konut ve sanayi doğalgaz fiyatlarında değişiklik olmazken, elektrik santrallerine verilen doğal gazın fiyatı arttı.  Ocak ayında elektrik santralleri için 5,520 TL olan 1 metreküp gazın fiyatı, Şubat 2022 doğal gaz tarifelerinde 6,300 TL oldu.

BOTAŞ - Şubat ayı (2022) Doğal Gaz fiyatları


Kaynak: BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ).
 

 

BOTAŞ Şubat 2022 Doğal Gaz Tarifeleri ayrıntıları için,

TIKLAYIN!


Doğal gaz fiyatları nasıl belirleniyor?

BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ), doğal gaz piyasası mevzuatı gereği her ay doğal gaz satış fiyatlarını yeniden açıklıyor. BOTAŞ doğal gaz satış fiyatları için; gazın ithal fiyatı, dövir kuru (TL/Dolar) değişimi, enflasyon vb gibi girdi maliyetlerindeki değişimleri inceleyip yeni birim fiyatını belirleyip kamuoyuna açıklıyor. Kamu şirketi BOTAŞ, mevzuat gereği, 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren geçerli olan doğal gaz fiyatları açıkladı.  
 

Enerji Ekonomisi

doğal gaz fiyatları şubat ayı doğal gaz fiyatları botaş doğal gaz fiyatları doğal gaz tarifeleri şubat 2022 doğal gaz fiyatları BOTAŞ BOTAŞ doğal gaz fiyatları