Doğal gaz fiyatları - BOTAŞ 'Şubat 2022 dönemi doğal gaz fiyatlarını' açıklayacak!

TAKİP ET

Doğal gaz piyasası mevzuatı gereği, her ay doğal gaz satış fiyatları yeniden açıklanıyor. Bu kapsamda kamu şirketi BOTAŞ, Şubat ayında geçerli olacak yeni doğal gaz fiyatlarını açıklayacak. Ayrıntılar...

- Kamu şirketi BOTAŞ (Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ), doğal gaz piyasası mevzuatı gereği her ay doğal gaz satış fiyatlarını yeniden açıklıyor. BOTAŞ doğal gaz satış fiyatları için; gazın ithal fiyatı, dövir kuru (TL/Dolar) değişimi, enflasyon vb gibi girdi maliyetlerindeki değişimleri inceleyip yeni birim fiyatını belirleyip kamuoyuna açıklıyor. Bu nedenle de mevzuat gereği, 1 Şubat 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz fiyatları açıkjlanacak.  
 

Doğal gaza,
zam mı, indirim mi gelecek? Ya da fiyatlar değişmeyecek mi?'

BOTAŞi 1 Şubat - 28 Şubat 2022 dönemi için geçerli olacak yeni doğal gaz birim fiyatlarını açıklayacak. Kamu şirkti, fiyatlarda zam ya da indirim yapabileceği gibi herhangi bir değişikliğe de gitmeyebilir. 
Ancak, kamu şirketinin doğal gaz fiyatlarına zam yapması halinde, aşırı soğukların ve özellikle ısınma amaçlı doğal gaz kullanımının arttığı bir döneme denk gelmesi nedeniyle Mart 2022 dönemi doğal gaz faturaları yükselecek.  
Sektör kaynakları, doğal gaza indirim olasılığına ihtimal vermezken özelikle konutlar için herhangi bir fiyat değişikliği yapılmayabileceğine dikkat çekiyor. 


Doğal gaz fiyatları nasıl belirleniyor? En ucuz yakıt hangisi?


 

Ocak'ta doğal gaz zam gelmişti

BOTAŞ, Ocak 2022 dönemi için 'dünya ve Türkiye'deki enerji maliyetlerindeki artışı' gerekçe göstererek fiyatlara zam yapmıştı. Kamu şirketi, 1 Ocak 2022 itibariyle geçerli olmak üzere konutlarda kullanılan doğal gazın fiyatını yüzde 25, elektrik üretiminde kullanılan doğal gazın fiyatını yüzde 15 ve elektrik üretimi amaçlı kullanım dışı doğal gazın fiyatını da yüzde 50 oranında artırmıştı. 


Enerji Ekonomisi

doğal gaz fiyatları doğalgaza zam doğal gaza indirim doğal gaz fiyatları değişmedi BOTAŞ enerji ekonomisi Şubat 2022 doğal gaz fiyatları