Doğal gaz FATURASI nasıl düşer?

TAKİP ET

Doğal gaz faturasını düşürmenin en kolay yolu; peteklerin önünün açık tutulması, havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatılmaması ve ev-işyeri dışarı çıkışlarda kombinin kapatılması yerine düşük ayarda çalıştırılması.

- Doğalgaz faturası nasıl düşer? ya da Doğal gaz faturasını düşürmenin yolları!



AYRINTILAR!
 

Doğal gaz faturası nasıl düşer? - Basit önlemler!


- Oda (Ortam) sıcaklığını 1 derece azaltmak, doğal gaz kullanımında yüzde 6-7 tasarruf sağlar.

- Havalandırma menfezleri, genelde 'içeri soğuk girmesin' diye kapatılır. Oysa, havalandırma menfezlerini açık tutmak 'Gaz yanma kalitesini artırdığından' yüzde 20'ye varan oranda tasarruf sağlar (Can güvenliği açısından da menfezler kesinlikle kapatılmamalı). 

- Peteklerin önünü tül, perde, masa vb şekilde kapatmak, daha fazla doğal gaz yakılmasına neden olur. Bu nedenle de, peteklerin önü kesinlikle kapatılmamalı. 

-Kullanılmayan oda - bölümler kapatılmalı.

- Ev ya da işyerinden dışarı çıkışlarda kombiler, tamamen kapatılmamalı. Tam aksine, kombi düşük ayarda çalışır vaziyette tutulmalı (Ayarı kısılmalı. Kombi tamamen kapatılırsa, yeni açıldığında daha fazla gaz yakacaktır. 

- Varsa; pencere, kapı vb araları, fitil gibi yalıtım araçlarıyla kapatılmalı. İçeri soğuk havanın girmesi engellenmeli. 

- Kış dönemlerine girilirken mutlaka kombi ve paça bakımları yaptırılmalı (Bu can güvenliği ve kombinin daha sağlıklı çalışması için öemli). 

- Doğal gaz kullanımı ile ilgili en önemli konulardan birisi de (Özellikle güvenlik açısından), mutlaka yetkili servislerden hizmet alınmalı - bakım ve onarım yaptırılmalı.

 

Çok basit doğalgaz tasarruf yöntemi - Peteklerin önü açık olmalı!


Kış geldi. Ve havalar soğuyor. Doğal Gaz fiyatlarının sürekli arttığı bu günlerde ve de soğuklar nedeniyle de kombi ve kalorifer kazanlarının daha çok yanmaya başladığı bugünlerde, doğal gazı tasarruflu kullanmak büyük önem arzediyor.
Özellikle; kombi ve kazanlar yanarken evlerde peteklerinin önünün kapatılması, en çok yapılan yanlışların başında geliyor.
Doğal gaz faturasını düşürmek istiyorsak, mutlaka peteklerin önü açık olmalı ve ısının ortama yayılması sağlanmalı. Bu basit yöntemle, ay sonu doğal gaz faturalarında ciddi tasarruf yapmak mümkün.
Bu, hem aile ekonomisi ve hem de enerji ekonomisi açısından büyüm önem arzediyor. 

 

Doğal gaz nedir? ve Doğal Gaz nasıl taşınır?

Doğal gaz nasıl taşınır?




Kaç doğal gaz abonesi var?
Türkiye ilk doğal gazı, 1987 yılıda kullanmaya başladı. Ve 2000'li yıllar sonrası hızla yaygınlaşan doğal gaz kullanımı, bugün Türkiye'nin tamamına yayıldı. Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) verilerine göre halen Türkiye'de doğal gaz kullanan abone sayısı 17,2 milyonu geçti (Ağustos 2021 sonu itibariyle).

Doğal gaz abone sayısı (Adet).........: 17.250.901
Aylık Tüketim (Milyon metreküp).....:        4.367
GAZBİR, Ağustos 2021 sonu verileri

 

En fazla doğal gaz tüketen bölgeler!



Kaynak: Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR), Doğal Gaz Sektör Raporu Ağustos 2021.



Enerji Ekonomisi


 

doğal gaz faturası nasıl düşer doğalgaz tasarruf yolları doğal gaz en fazla doğal gaz tüketen bölgeler basit tasarruf yolları doğal gaz nedir ve doğal gaz nasıl taşınır