Doğal gaz da arz - talep dengesi rahatladı!

TAKİP ET

Geniş harita için, haberin sonundaki foto üstüne tıklayınız...

-Doğal gaz da arz - talep dengesi rahatladı...

AYRINTILAR

Enerji Ekonomisi - Türkiye, son dönemde doğal gazda, arz kaynaklarını daha da çeşitlendirdi (Rusya TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı, FSRU - Yüzer LNG dpolama ve gazlaştırma gibi). Dolayısıyla iç piyasa için doğal gazda arz - talep dengesi için yakın zamanda her hangi bir risk veya dengesizlik söz konusu değil. 

DOĞAL GAZ SİSTEMİ

Türkiye Sinai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB)'nin  enerji raporuda (Aralık 2019, Sektörel Görünüm: ENERJİ), doğal gaz arz kaynaklarını ayrıntılı bir şekilde ortaya koyuyor. Raporda, Türkiye Doğal Gaz Sistemi ayrıntılı bir şkeilde masaya yatırıldı. Özellikle raporda yer verilen FSRU (Floating Storage Regasification Unit – Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Terminali) doğal gazının kullanımılmaya başlanmasıyla iç pazarda doğal gaz arz - talep dengesinde ciddi rahatlama söz konusu. FSRU ile, özellikle kış aylarında ani doğal gaz tüketiminin arttı dönemlerde yaşanan arz - talep dengesizliği ortadan kalmış oluyor.

TÜRKAKIM'DA DOĞAL GAZ AKIŞI BAŞLADI

Türkiye doğal gaz sistemi için önemli bir proje olan ve Rusya ile Türkiye arasında Karadeniz'in altından inşa edilen TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın hizmete açılışıda geçen hafta yapıldı. TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı da, Türkiye doğal gaz arz - talep dengesini rahatlatan önemli bir proje oldu. 

TÜRKİYE DOĞAL GAZ SİSTEMİ!

Kaynak: TSKB - Sektörel Görünüm: ENERJİ Raporu.

 


doğalgaz türkakım lng fsru karadeniz