Doğal gaz ana iletim hattı koptu!

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan büyük deprem sonrası elektrik ve doğal gaz iletim ve dağıtım hakları da büyük hasar gördü. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son durumu açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan 7,4 büyüklüğündeki büyük deprem sonrası elektrik ve doğal gaz iletim ve dağıtım hakları da büyük hasar gördü. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son durumu açıkladı. 

 

ayrıntılar...

Doğal gaz ana iletim hattı koptu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

- Enerji altyapılarımızda da ciddi hasarlar var. Gerek elektrik ve gerekse doğal gaz iletim ve dağıtım hatlarında büyük hasarlar var.

- En büyük hasarda biri merkez üssüne yakın Türkoğlu ilçesinde doğal gaz ana iletim hattında kopma oldu. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Kilis 'e doğal gaz taşıyan ana iletim hattımız. An itibariyle bu illerde kesintiler yaşanabilir. Onarım devan ediyor

- TEİAŞ'ın 30 trafo merkezinde hasarlar oluştu. Bir kısmı düşük bir kısmı daha ağır hasarlar. Mobil santraller bölgeye göderildi. Hastane, fırınlar gibi yerlere enerji öncelikle verilecek. Bölgeye CNC (Sıkıştırılmış doğalgaz) doğal gaz sağlanmaya da başlandı. 

 

Enerji Ekonomisi

deprem enerji iletim ve dağıtım Türkoğlu ilçesi BOTAŞ ana hat mobil santraller TEİAŞ trafoları Enerji Bakanı deprem bölgesi