Dijital Türkiye için 81 akademik - 16 endüstriyel sunum yapıldı!

TAKİP ET

Haberle ilgili geniş foto, haberin sonunda...

-Dijital Bir Türkiye için UTİS’te, 81 akademik,16 endüstriyel sunum yapıldı.

-Kestirimci Bakım ile ekipman ve işçilik maliyeti sorun olmaktan çıkıyor.

-Dijital dönüşümün; işleme mekaniği ve dinamiğine, proses kararlılık analizine, işlenebilirliğe, yüksek kesme işlemlerine, talaşlı imalat işlemlerinde optimizasyona, soğutma ve yağlamadaki gelişmeler...

AYRINTILAR

UTİS, 270 sektör profesyonelinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve Başbakanlık iştiraki olan Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.’nin katılımı ile düzenlendi. Dijital dönüşümün sektöre etkisinin ele alındığı kongrede, doğru AR-Ge çalışması ve kollektif yapılanmanın önemine vurgu yapıldı. Bu noktada üniversite sanayi işbirliğinin artırılması, devlet teşviklerinin iyileştirilmesi, organize sanayi bölgelerinde eğitimlere ağırlık verilmesi konularına değinildi. Makinenin ne zaman arıza verip duracağını önden haber veren ve bu özelliği ile ekipman maliyeti, işçilik maliyeti ile güvenlik konularında büyük kolaylık sağlayan Kestirimci Bakım ise kongrenin en dikkat çekici başlığını oluşturdu.

Dijital Dönüşüm

“Dijital Dönüşüm” temasıyla 192’si sanayiden olmak üzere 270 sektör profesyonelini Antalya’da buluşturan ve bu yıl 10. kez düzenlenen Uluslararası Talaşlı İmalat Kongresi’nde (UTİS), 81 akademik, 16 endüstriyel çalışma sunumu yapıldı. Dijital dönüşümün; işleme mekaniği ve dinamiğine, proses kararlılık analizine, işlenebilirliğe, yüksek kesme işlemlerine, talaşlı imalat işlemlerinde optimizasyona, soğutma ve yağlamadaki gelişmelere, kesici takım teknolojilerine ve takım tezgahlarındaki gelişmelere nasıl yansıdığını gösteren sunumların yapıldığı etkinlikte Türkiye’nin güçlü ve zayıf yönleri de aktarıldı. Ar-Ge çalışmaları ve kollektif yapılanmaya eşlik edecek şekilde üniversite sanayi işbirliğinin arttırılması, devlet teşviklerinin iyileştirilmesi ve organize sanayi bölgelerinde eğitimlere ağırlık verilmesinin gerekliliğine de vurgu yapıldı.

Tezmaksan’ın sponsor

Tezmaksan’ın sponsorlarından olduğu kongrede T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ile Başkanlığın iştiraki olan Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) de katılım gösterirken; Aachen Üniversitesi Takım Tezgahları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Christian Brecher, DMG Mori Ar-ge Müdürü Dr. Irino Naruhiro, Yamazaki Mazak İleri Stratejiler Müdürü Dr. Tolga Çaylı, SNK Amerika CTO’su Fumihiro Kohara, Sandvik Coromant Dijital İmalat Satış Teknolojileri Müdürü Jens Nannen, Big Daishowa Kesici Takım Departmanı Genel Müdürü Takashi Yamamoto sektörün gelişimi ve geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.


dİzİtal dÖnÜŞÜm 4.0