Deprem sonrası 'Yarseli ve Büyük Karaçay barajları' ile ilgili açıklama!

TAKİP ET

Hatay'da peş peşe 2 büyük artçı deprem meydana geldi. Deprem sonrası bölgedeki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarında inceleme yapan DSİ ekipleri, barajlarda her hangi bir risk unsuruna rastlamadı.

Deprem: Hatay'da (Defne ilçesi) akşam ssat 20.0'te 6,4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Aynı deprem sonrası saat 20.07'de de Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde yeni bir deprem oldu.  Depremler, vatandaşlar arasında panik ve korkuya neden oldu. Deprem uzmanları, iki depremi de artçı depremler olarak tanımladı. 

Deprem sonrası Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri bölgedeki barajlara yönelik hızlı bir inceleme yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, barajlarda herhangi bir güvenlik sorunu olmadığı bilgi paylaşımını yaptı. 

 

Hatay’daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajları...

'Hatay merkezli iki depremin ardından DSİ ekiplerimiz bölgedeki barajlarımızı yerinde inceliyor. İlk tespitlerimize göre Hatay’daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarımızda, baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyor. Hatay’ımıza, tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun.'

Prof. Dr. Vahit Kirişçi - Tarım ve Orman Bakanı

Yarseli ve Büyük Karaçay barajları Hataydaki barajlar baral ve deprem