Demiryolları Yakınına GES Kes Kurulumu Araştırması!

TAKİP ET

Demiryolları Yakınına GES Kurulumu Araştırması!

Kalyon PV

Kalyon PV bilgi paylaşımı yaptı...

"Uluslararası araştırma ekibi, PV sistemlerinin demiryolu hatları arasında veya yakınında konumlandırılmasının kırsal alanlar için uygun bir seçenek olup olmadığını değerlendirmek için teknik ve ekonomik bir analiz yaptı.

Yapılan araştırmaya gelen iki ana eleştiri ise şu şekildeydi;

Sert kirlilik ve trenlerin modüllerin üzerinden geçişinin neden olduğu güçlü mekanik stres. Eleştiriler bu iki unsurun, sistemin yaşam döngüsünü ve performansını önemli ölçüde azaltabileceği yönündeydi.

Bilim insanları Bangladeş'te demiryolu raylarının genellikle yumuşak alüvyonlu topraklar üzerine inşa edildiğini ve genellikle vagonların geçmesinin yarattığı titreşim genliğini azalttığını söylediler. Bu nedenle araştırma Bangladeş’te bir tren yolu göz önünde bulundurularak gerçekleştirildi.

PV enerji santrallerini demiryolu yolunun yanına yerleştirmek, her şey düşünüldüğünde, Bangladeş'in kırsal alanları için bir çözüm olabilir, istihdam beklentilerini artırmak, yaşam standartlarını yükseltmek ve iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için güvenilir, uygun fiyatlı ve temiz güç sağlanabileceği araştırmacı grup tarafından düşünülüyor."

 

ges haberleri

 

ges haberleri