Daha 'temiz ve daha güvenli bir enerji geleceği' için tarihi bir dönüm noktasıyız!

TAKİP ET

'Daha temiz ve daha güvenli bir enerji geleceğine yönelik tarihi bir dönüm noktası olacağını vurguladı.' Dr. Fatih Birol!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ''Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde devam eden COP27 İklim Değişikliği Konferansı'nda İcra Direktörümüz Fatih Birol, dünyanın temiz enerji konusunda kaydettiği ilerleme ve enerji ve iklim hedeflerine ulaşmak için hala karşılaştığı zorluklar konusunda dünya liderlerine hitap etti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah El-Sisi'nin başkanlık ettiği ve 20'den fazla devlet başkanının yanı sıra işletme ve uluslararası kuruluş liderlerinin katıldığı COP27 Dünya Liderler Zirvesi genel kurulunda geçen hafta bir açılış konuşması yaptı.

Dr. Birol, temiz enerji yatırımlarındaki son belirgin artışı ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin tetiklediği mevcut enerji krizinin, Ekonomist tarafından davet edildiği bir görüş makalesinde belirttiği gibi, daha temiz ve daha güvenli bir enerji geleceğine yönelik tarihi bir dönüm noktası olacağını vurguladı. COP27'nin başlangıcı. Liderlere yaptığı açıklamada, 2022'deki son Dünya Enerji Görünümümüzün, tüm ülkelerin iklim hedeflerine tam ve zamanında ulaşması durumunda, küresel sıcaklık artışını 1,7 ° C'ye sınırlayacağına dair bulgusuna dikkat çekti. Bu, Paris Anlaşması hedefine 2 ° 'nin çok altında yakın olacak büyük bir başarı. Ancak yine de hem daha fazla hırs hem de çaba gerektiren kritik 1,5 ° C hedefinden kısa.

 

COP27'nin ilk haftasında katıldığımız en önemli etkinliklerden biri.

IEA-Afrika Birliği Komisyonu Afrika'daki Enerji Geçişini Finanse Etme Üst Düzey Forumu Dr. Birol'un Afrika Birliği Komiseri Amani Abou-Zeid ile Afrika'nın enerji sektörüne artan finansal akışların aciliyetini tartıştığı yer. Mısır Petrol Bakanı Tarek El-Molla, Uganda Enerji ve Maden Geliştirme Bakanı Ruth Nankabirwa Ssentamu, Kenya Enerji ve Petrol Bakanı Davis Chirchir ve Namibya, Senegal ve Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı'ndan üst düzey yetkililer.

Dr. Birol ayrıca Kanada, Çin, Kolombiya, Mısır, Macaristan, Norveç, Umman, Birleşik Krallık, ABD gibi ülkelerden Başbakanlar, Bakanlar ve diğer liderlerin yanı sıra uluslararası kuruluşların başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. 

 

Enerji Ekonomisi

COP27 İklim Değişikliği IEA Başkanı Dr. fatih Birol