COVID-19 sonrası 'Elektrik Tüketim' saatleri de değişti!

TAKİP ET

-Yeni Koronavirüs (COVID-199 sonrası ‘Elektrik Tüketim Saatleri de’ değişti...

Çin’in Vuhan kendinde ortaya (Aralık 2019) çıkan ve bütün dünyayı etkileyen koronavirüs salgını, Türkiye’de de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Virüs sonrası ekonomideki durgunluk, günlük yaşamın tamamını değiştirdi. Elektrik tüketimi de bundan olumsuz etkilendi. Virüsle birlikte elektriğin yoğun tüketim saatleri de değişti.

DAHA ÇOK TELEVİZYON, AYDINLARMA...

Daha çok evde bulunmak ve sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte, daha çok televizyon izliyor, bilgisayar kullanıyor, fırın, bulaşık makinesi vb kullanılıyor. Ayrıca, aydınlatma amaçlı elektrik kullanım süreleri de uzadı. 

ELEKTRİK TÜKETİMİ GECEYE KAYDI

Koronavirüs öncesi saat 17.00 – 21.00 saatleri arası olan yoğun elektrik tüketimi, gece 22.00 – 02.00 saatleri arasına kaydı. Buna rağmen normal zamanlardaki 17.00 – 21.00 saatleri arasındaki elektrik tüketimi de yüzde 14 artış gösterdi. Buna karşın iş yerleri için normal zamanlarda saat 06.00 – 09.00 arası artan elektrik tüketimi virüs sonrası dönemde düşüş gözterdi. Ancak, gündüz elektrik tüketim yoğunluğunun en çok olduğu 11.00 – 14.00 arası elektrik tüketim yoğunluğu virüs döneminde de devam etti.

FATURALAR YÜZDE 20 ARTTI

Koronavirüs döneminde elektrik faturaları da arttı. Artış aylık yüzde 20 oldu. Koronavirüs öncesi aylık 120 lira fatura ödeyen bir abonenin faturası, yoğun tüketim nedeniyle 140 lira civarına yükseldi (Rakamsal veriler için kaynak: Limak Enerji).

Haber için kaynak: www.tuketicitv.com

 

elektrik tüketim covid-19