CHEF SEASONS : Yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışan ve atık yönetimi...

TAKİP ET

Yarattığı pratik çözümler ve binlerce özgün karışım ile sofraları zenginleştirerek yemeklere kimlik katan Chef Seasons, yeni sos tesisinin inşaatına kasım ayında başlıyor. Temmuz 2021’de faaliyete geçecek olan üretim tesisi sürdürülebilir gıda üretimi konusunda yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışan ve atık yönetimi projeleri ile dünyadaki öncü ve örnek işletmelerden biri olacak.

Katma değerli ve ihracat odaklı büyüme stratejisi ile yatırımlarına ara vermeden devam eden Chef Seasons, İzmir’de yeni sıvı sos üretim tesisinin temelini atmaya hazırlanıyor. Yeni nesil marinasyonlar, kavrulmuş çeşniler, superfood çeşniler ve özel salata soslarından oluşan binlerce inovatif karışımıyla 30 ülkede 70 milyondan fazla hane halkına erişen Chef Seasons’ın 2,5 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceği 3000 metrekare alana sahip 12 milyon şişe / yıl kapasiteli yeni sıvı sos tesisinde üretim gelecek yıl başlayacak.

Gıda güvenliğini ön planda tutan, sıfır atık prensibiyle üretim yapan Chef Seasons, yeni üretim tesisinde de yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacak olup endüstri 4.0 yapılanması ise yeni tesis projesinin temel yapı taşlarını oluşturmaktadır. Temmuz 2021 tarihinde faaliyete geçmesi planlanan yeni sos tesisi ile birlikte şirketin satış cirosuna yaklaşık 8 milyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.

Büyüme hızıyla dikkatleri çekiyor

Binlerce yaratıcı karışımı ve özgün lezzetleriyle fark yaratan Chef Seasons, kurulduğu 2009 yılından itibaren süregelen istikrarlı büyümesini sürdürüyor. 2010-2012 yılları arasında yüzde 331, 2012-2015 yılları arasında yüzde 420 büyüme performansı göstererek Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen şirketleri arasında yer alan Chef Seasons, 2017-2020 yılları dönemini de yüzde 206 büyüme performansı ile tamamlayarak, yılı kapatmaya hazırlanıyor.

Her çalışan bir lider

Chef Seasons, yıllar önce başlatılan dijital dönüşüm projeleri ve çalışanların mutluluğuna odaklanan üretim yapısı ile sürdürülebilir ve karlı büyümesini devam ettiriyor. Dijital dönüşüm ile çalışanların iş süreçlerini kolaylaştıran şirket, problem çözmek yerine katma değere odaklanarak iş sonuçlarının daha verimli olmasını sağlıyor.

Bu yılın sonunda yeni organizasyon tipini hayata geçirecek şirket, çalışanlara şirketin yönetiminde daha fazla söz hakkı vermeyi amaçlıyor. Yeni organizasyon yapısı ile birlikte Chef Seasons; herkesi bir lidere dönüştürerek, ast-üst ilişkisi olmayan, otonom takımlardan oluşan, geleneksel liderliğin olmadığı, güç ve yetkinin organizasyondaki takımlara eşit olarak dağıtıldığı, unvanların olmadığı bir şirket haline dönüşecek. Chef Seasons, çalışanların uzmanlık alanlarına göre farklı takımlarda da yer alabilecekleri, kimsenin kimseye iş atamadan takım olarak sorumluluklarını belirlenen sürede, hatasız ve kaliteli bir şekilde tamamlamaya odaklanacak, birbirine yardım eden, iş birliği içinde ve yakın çalışarak tüm engellerin üstesinden gelecek rüya bir organizasyon oluşturmayı hedefliyor.
Enerji Ekonomisi

chef seasons atık ihracat