Castrol Ford Team Türkiye: Eskişehir Rallisi'ni başarı ile tamamladı

TAKİP ET

Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğunu kazandırarak adını tarihe yazdıran Castrol Ford Team Türkiye, Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen, FIA Avrupa Ralli Kupası’na dahil olan, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı Eskişehir (ESOK) Rallisi’ni başarı ile tamamladı.  Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan organizasyonda genç yetenekleri ile tam kadro katılan takım, hedeflediği şekilde “İki Çeker” klasmanında yarışı kazanırken “Gençler Pilotlar” klasmanında da ilk üç sırayı kapattı!


AYRINTILAR

2021 Avrupa Ralli Kupası ve Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Eskişehir Evofone (ESOK) Rallisi, bu yıl 23-25 Nisan tarihleri arasında büyük ilgi ile gerçekleştirildi. Toplam uzunluğu 150.74 km olan 10 özel etaptan oluşan ve 82 aracın start aldığı rallide Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa şampiyonu ralli takımı Castrol Ford Team Türkiye tam kadro olarak yarıştı.


 

Türk ralli sporunda genç yıldızları desteklemek hedefiyle geçtiğimiz yıl pilot kadrosunu baştan aşağı yenileyen ve gençleşen Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları “2 Çeker” ve “Genç Pilotlar” klasmanlarında yarışı domine ederek ilk üç sırayı kapama başarısını gösterdi. 


2021 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi:

    29-30 Mayıs Yeşil Bursa Rallisi (Asfalt)

    3-4 Temmuz Hitit Rallisi Ankara (Asfalt)

    7-8 Ağustos Kocaeli Rallisi (Toprak)

    4-5 Eylül Ege Rallisi Denizli (Toprak)

    23-24 Ekim İstanbul Rallisi (Toprak)

 

castrol ford team türkiye eskişehir rallisi ​​​​​​​2021 türkiye ralli şampiyonası takvimi