Çalışanlarımızı ailem olarak görüyorum

TAKİP ET

Ülkemizdeki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek,ülkemiz ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Aileler Buluşması etkinliğiyle üyeleriyle biraraya geldi.

Ülkemizdeki aile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesini destekleyerek,ülkemiz ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Aileler Buluşması etkinliğiyle üyeleriyle biraraya geldi.

TAİDER Aileİşletmeleri Derneği İstanbul Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte Filli Boya markasıyla tanınan Betek Boya ve KimyaSanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Akpınar konuşmacı konuk oldu vetecrübelerini paylaştı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren TAİDERİstanbul İl Temsilcisi Başak Çilingiroğlu Kurtoğlu TAİDER’in aile şirketlerinin sürdürülebilirliği ileilgili gerçekleştirdiği çalışmaları aktararak TAİDER’in gelecek etkinliklerdenbahsetti.

“Çalışanlarımızı ailem olarak görüyorum.”

BetekBoya ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Akpınarsamimi paylaşımlarıyla devir süreci hikayesini aktararak “Babamın vefatınınardından bir yıl duygularımdan arınmaya çalıştım. Bu ilk yılda çok ciddikrizler atlattık ve yönetim kurulu toplantılarında geleceği şekillendirecekkararlar aldık. Bu süreci yalnız atlattım, aileden yönetimsel açıdan kimsedendestek almadım. Yönetime, babamınçalıştığı ekiple başladım, zaman içerisinde düzenimiz, ekibimiz yenidenyapılandı. Güvendiğimçalışma arkadaşlarımın olması, açık iletişimde olmamız daha sağlam ilerlememizisağladı ve bizleri bugüne taşıdı.” dedi.

“Ne zaman babam gibi olmaya çalışsam işler kötügitmeye başladı.”

Deneyimlerini paylaşmayadevam eden Akpınar, “Babam 20 yaşına geldiğimde ileride şirketi yönetmekisteyip, istemediğimi sormuştu ve o zaman ileride aile şirketimizdeçalışacağıma karar vermiştim. Üniversitede bölüm tercihimi bu kararımla yaptımve öğrencilik dönemimde kendimi psikolojik olarak iş hayatına hazırladım,stajyer gibi yazları babamla fabrikaya gittim ve sürekli gözlem yaptım. İçişleyişi bu süreçte öğrendim. Herkesin çalışma tarzı, öncelikler farklı.Babamın vefatından sonra yönetime geçtiğimde kendi tarzımı yarattım ve kendimeait bir yol haritası belirledim. Hırslarım da hep kendimle ilgili oldu.Başkalarına katkıda bulunmak, başarılı olmak için hırslandım.” diye konuştu.

“Türkiye’den başka ülkede yaşayamam.”

Konuşmasınısonlandırırken Akpınar, “Bir sabah uyandığınızda hiçbir şeyinizin olmadığınıgörebilirsiniz, bunlar doğal afetlerle de olabilir veya fabrikanızda çıkan biryangınla da olabilir. Ben hep bu olasılığı düşünerek adımlarımı atıyor veyaşıyorum. Dünya haritasına baktığımda yaşamak için Türkiye’den daha güzel birülke bulamadım. Bu ülkede yaşayacaksak, daha iyiye gitmesi için elimizden negeliyorsa yapmalıyız.” dedi.

atık yağ petder