Burası İstanbul: BUZ sarkıtları 1 metreyi aştı - DİKKAT!

TAKİP ET

Türkiye'ni Erzurum, Hakkari gibi soğuk illerinde gördüğü buz sarkıtları, son soğuklarda İstanbul'da da görüldü. İstanbul'da buz sarkıtlarının boyu, bazı semtlerde 1 metreyi aştı (Enerji Ekonomisi

- Türkiye bir haftadır yoğun kar yağışı ve aşırı sğukların etikisi altında. Ancak, Meteorolojik verilere göre, bazı bölgelerde kar yağışı etkili olsa da hava ülke geneilinde yumuşuyor. Ancak, kar yağışı dursa da soğuklar nedeniyle oluşan buz sarkıtları, vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor.

 

Buz sarkıtlarına dikkat

Soğuk havalar nedeniyle çatılarda oluşan (Baca, kombi bacaları vb) buz sarkıtları, tehlike arzadiyor. Bu nedenle vatandaşların kaldırım, bahçe vb yerlerde yürüken 'Kar erimeleri ve buz sarkıtlarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Mümkün olduğunca çatı ve ağaçlarda oluşan buz satkıtlarının erimesi dikkate alınarak, bu tür alanlarda yürümemeleri gerekiyor. Vatandaşların özellikle yaya kaldırımlarında yürümeleri durumlarda sarkıtlara uzak ya da çatıların daha iç kısımlarında yürümeleri gerekiyor. 
 

İstanbul'da buz sarkıtları 1 metreyi aştı

Türkiye'ni Erzurum, Hakkari gibi soğuk illerinde gördüğü buz sarkıtları, son soğuklarda İstanbul'dada görüldü. İstanbul'da buz sarkıtlarının boyu, bazı semtlerde 1 metreyi aştı. 
 

İstanbul'da aşırı soğukların oluşturduğu buz sarkıtı.
İstanbul, uzun zamandır bu derece soğuk yaşamamıştı. 
(Foto: Kayışdağı - İstanbul, 26 Ocak 20221). 

Özel Haber - Enerji Ekonomisi 

istanbul istanbulda buz sarkıtları buz sarkıtları buz enerji ekonomisi kayışdağı