Bu yanlışı yapmayın - Yüzde 25 para boşa gidiyor: Doğal gaz faturasını düşürmek için öneriler!

TAKİP ET

Aylık doğal gaz faturasını düşürmek için çok basit öneriler...

Aylık doğal gaz faturasını düşürmek için çok BASİT adımlar!

-Kalın giyinin. Türk insaının yaptı en büyük hata: Kışın evde rahat giyinip, üşüyoruz diye peteklerin daha çok açılması. Kışın; içerde ve dışarda, kışa uygun giyinilmeli.

-Peteklerin önünü, perte - koltuk vb kapatmayın. 

-Evden dışarı çıkarken, kombiyi tamamen kapatmayın. Çünkü, ortam soğuyacağından yeni yanmada daha fazla enerji harcanır.

-İdeal ortam sıcaklığı, 22 derecedir. 1 derece ısıyı kısmak yüzde 6 tasarruf sağlar.

-Pencere - kapı aralarını, sünger vb yalıtımla hava girmesini önleyin.

-Havalandırma menfezlerini kapatmayın. Daha fazla doğal gaz yanmasına neden olur (Ayrıcai hayati tehlikede doğurur).

-Boş alanlardaki petekleri kapatın.

-Peteklerin arkasına, ısı yalıtım özelliği olan folyeler konmalı. 

HABERİN AYRINTILARI!

Kış ortası; kuraklık sonrası kar, yağmur ve soğuklar ani bastırdı. Türkiye'nin bir çok bölgesinde hava sıcaklıklar eksiye (-) düştü. Aşırı soğuklar nedeniyle ev ve işyerlerinde kombi - kaloriferler, daha fazla yanmaya başladı. Ve tabi, ay sonu doğal gaz faturaları daha fazla gelecek. Peki ne yapmalı? İşte yapılması gerekenler. 

Peteklerin önünü 'Perdelerle! kapatmayın

Evet; evlerde en fazla yapılan hataların başında, pertelerle peteklerin önünün kapatılması. Aşırı soğukların yaşandığı bugünlerde, pertelerin petekleri kapatan ev ve işyerlerine faturanın yüzde 25'lik kısmı boşuna ödenmiş oluyor. Çünkü, sıcaklık eve değil dışarı gidiyor. Ve bu hata evlerde çok sık yapılıyor, güzel görüntü ya da perdelerin şekli bozulmasın diye. Oysa, mevsim kış ve öncelik iyi ısınmak. 
 

Havalar aşırı soğuk

Evet Elektrik - doğal gaz aboneleri, havalar bir anda soğudu ve ısınmak en önemli gündem maddesi oldu. ısınmanın artması, aylık doğal gaz faturalarını da şişirecek. Ortalama 400-500 liralık faturalar ülkenin daha soğuk olan doğu illerinde, 1.000 TL'yi bulabilecek ve hatta aşabilecek. Pandemi nedeniyle işsizliğin yaşandığı bu günlerde ısınırken, basit adımlarla  tasarruf yapmak mümkün. Çünkü, soğuklar nedeniyle iyi yalıtımı olmayan evlerde camlar buz tutuyor. Bu nedenle, dışardan (Kapı, pencere) evin hava alması önlenmeli. Kalın giyinilmeli (Kışa uygun). İdeal oda sıcaklığı 22 dereceye ayarlanmalı. 

Aşırı soğuklar mutfakların camlarında buzlanmaya neden oldu



Enerji Ekonomisi

aşırı soğuklar tasarruf doğal gaz doğal gaz faturasını düşürmek için öneriler