Bu iyi haber - Petrol 80 doların altına...

TAKİP ET

- Ham petrol fiyatları 80 doların da altına geriledi. An itibariyle 1 varil ham petrol, uluslararası piyasalarda 80 doların biraz altı ve üstü işlem görüyor.
Petrolün 79 dolar rakamlarını görmesi, uzun bir aradan sonra gerçekleşti.


AYRINTILAR!
Günün iyi haberi, ham petrol fiyatlarından geldi. Ve ham petrolün varil fiyatı, uzun bir aradan sonra 79 dolarlı rakamları gördü. Bu rakamlar, benzin ve motorin türü akaryakıt fiyatları için indirm anlamına geliyor. 

 

1 varil petrol kaç litre?

1 varil petrol kaç litre?



 

Benzin - motorin fiyatları

Benzin ve motorine sınırlıda olsa (TL/Dolar kuru artış trendinde olduğundan) indirim gözüktü. Çünkü ham petrolün varil fiyatı, 80 dolar rakamınında altına indi. Petrol bu rakamlarda kalır ya da daha da ucuzlarsa, kısa sürede benzin ve motorin türü akaryakıt ürünleriden yüksek ihtimal olarak indirim gelmesi muhtemel. 
Öte yandan son zam ve indirimler sonrası akaryakıt istasyonlarında 1 litre benzin ve motorin fiyatları şöyle: Benzin 95 oktan(Kurşunsuz) 8,10073 TL, Motorin (Normal) 8,17621 TL.
Not: Fiyatlar, en yüksek işlem hacimli 8 akaryakıt şirketi ortalama bayi tavan fiyatlarıdır (EPDK, 18.11.2021 tarihli fiyatlar). 
 

Petrol için 3'lü rakamlar konuşulmuştu

Bu arada, son dönemde analistleri sürekli ters köşe yapan ham petrol, yine analistleri düşüş fiyatıyla ters köşe yaptı. Ham petrol fiyatlarının 86-87 dolar rakamlarına yükselmesi sonrası analistler 3'lü rakamları konuşmaya başlamıştı (Varil fiyat 100 dolar üzerlerine yükselmesi). Ancak petrolün bir anda 87 dolar rakamından geri dönüm 80 dolarında altına gerilemesi, yeni bir ters köşe oldu, analistler için.

Enerji Ekonomisi

ham petrol fiyatları benzin motorin fiyatları zam indirim enerji ekonomisi