Bu İYİ haber değil - Yükselişe geçti!

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları, tekrar yükselişe geçti. An itibariyle ham petrolün varil fiyatı 67 doların da üzerine çıktı. Ve varil fiyat 67,65 dolar rakamları civarından işlem görmeye başladı (Brent petrol varil fiyat).
 

Petrol dalgalı grafik sonrası yükseldi

Bilindiği gibi, ham petrol fiyatları 65 dolar rakamlarına geriledikten sonra artışa geçmişti. Bir süre 65 - 66 dolar rakamları civarında gidip - gelen fiyatlar, dün itibariyle yeniden hareketlendi. Ve bugün petrol varil fiyat 67 - 68 dolar bandına yerleşti. 

Yeni Koronavirüs vakalarındaki artışa paralel petrol fiyatlarının düşüş seyrinde olacağı tahminleri yapılırken, ham petrol son dönemde yükseliş trafiği göstererek analistleri yanıltmıştı. Petrolün tekrar yükselişe geçmesi OPEC + koalisyonlarının son fiyat politikası etkili olduğu belirtiliyor. 
 

Benzin ve motorin etkilenir

Ham petrol fiyatlarndak son yükseliş, iç pazarda akaryakıt fiyatlarını da etkileyecek (Benzin - motorin). Petrol fiyatları bu seviyede kalır ya da daha da yükselirse, iç pazarda benzin ve motorinin zamlanması yüksek bir ihtimal olarak öne çıkıyor. 
Anvak, akaryakıt fiyatlarına gelecek zamların pompaya yansıması düşük bir ihtimal. Çünkü, hem EPDK'nın 'Tavan Fiyat Sistemi ve hem de Hazine ve Maliye Yönetimi'nin Eşel Mobil Sistemi (EŞM) halen yürürlükte (EŞM - Zamların ÖTV'den düşülmesi ve istasyonlarda pompaya yansıtılmamaı uygulaması). 
 

Yorum Haber - Enerji Ekonomisi

ham petrol fiyatları akaryakıt fiyatları opec