Bu iyi haber değil - Petrol...

TAKİP ET

Petrolden yine kötü haber geldi. Ham petrolün varil fiyatı 81 doları geçti. İşte ham petrol ve benzin - motorin fiyatları.

Petrol ve akaryakıt: Petrolden yine kötü haber geldi. Ham petrolün varil fiyatı 81 doları geçti. Bu durum akaryakıt fiyatlarına zam baskısını artırdı. İşte ham petrol ve benzin - motorin fiyatları. 

 

ayrıntılar...

Ham petrol fiyatları: İsrail'in Gazze katliamına - dünyanın tepkilerine rağmen- devam etmesi ve son olarak denizlerde petrol tankerlerine (ticaret tangerleri de dahil) saldırılar sonrası; ham petrol fiyatları tekrar artışa geçti. Ve bu karışıklıklar, ham petrolün varil fiyatının uzun bir aradan sonra 80 dolar rakamınıda geçmesine neden oldu. Halen uluslararası petrol piyasalarında bir varil brent türü ham petrol fiyatı 81,10 dolar rakamlarından işlem görüyor. Petroldeki bu fiyat artışı benzin ve motorin türü akaryakıt fiyatlarına zam baskısını artırdı.

Akaryakıt (benzin, motorin) fiyatları: Petrol fiyatlarındaki artış, Türkiye gibi petrol ithal eden ülkelerin iç piyasalarında zam baskısını artırıyor. Sektör kaynaklarına göre petroldeki bu artış akaryakıt fiyatları için zam anlamına geliyor. Bu nedenle de kısa sürede benzin ve motorin türü akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi yüksek ihtimal. 

OPEC+Ortaklar: Bilindiği gibi, uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatlarındaki yukarı ya da aşağı yönlü hareketler, iç pazarda benzin ve motorin fiyatlarına zam ya da indirim olarak yansıyor. Burada Petrol İhraç eden Ülkeler Teşkilatı (OPEC)'in kararları da, ham petrol fiyatlarının belirlenmesinde en önemli etkenlerin başında geliyor. Son zamanlarda OPEC'e diğer petrol ihraç eden ülkelerinde dahil olmasıyla (üye olmamalarına rağmen) petrol fiyatlarında OPEC+Koalisyonu (OPEC artı ortakları) ortakları daha da belirleyici olmaya başladı. 

 

Bugünkü benzin - motorin fiyatları!

''Benzin - Motorin - LPG fiyatları''

 

Brent petrol ne demek?

Brent Petrol ne demek?

 

(ham petrol akaryakıt fiyatları - enerji ekonomisi)

ham petrol akaryakıt fiyatları OPEC artı ortakları