Bu iyi haber - 'Benzin ve motorine...'

TAKİP ET

Ham petrol fiyatları, haftanın ilk iş gününe düşüşle başladı. Bu düşüş, benzin ve motorine indirim ihtimalini artırdı.... İşte ayrıntılar...

Ham petrol fiyatları: Ham petrol fiyatları, haftanın ilk iş gününe düşüşle başladı. Halen uluslararası petrol piyasalarında 1 varil brent türü ham petrol, 102-103 dolar bandında bir seyir izliyor (brent türü ham petrol). 

Benzin-motorin fiyatları: Petrol fiyatlarındaki bu düşüş, akaryakıt ürünlerine (Benzin, motorin vb) indirim ihtimalini kuvvetlendirdi. Bu nedenle, kısa süre içerisinde petroldeki bu düşüşün benzin ve motorine indirim olarak yansıması bekleniyor. 
 

Çin'de koronavirüs vakaları arttı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle çok hızlı bir artışa geçen ham petrol fiyatları, 140 dolar rakamlarına çıkarak tarihi rekor kırmıştı. Bunun en önemli nedeni ise, Rusya'nın dünyanın en önemli ham petrol rezerv ve üreticisi ülke olması oldu. Ancak; savaşın uzaması, zaman zaman barış ümitlerinin artması petrol fiyatlarında düşüşe neden olmuş ve ham petrol 100 dolar rakaları civarına gerilemişti. Petroldeki son düşüşün nedeni ise Çin'de Koranavirüs (COVID-19) vakalarının artması oldu. Çünkü Çin, dünyanın en önemli petrol ithalatçısı ülkelerden birisi. Kovid vakalarının artması, Çin ekonomisinde yavaşlama ve petrol tüketiminde de düşüş endişelerine neden olmuştu.
 

 

Günlük akaryakıt fiyatları

- Benzin (litre) 18,999929
- Motorin (Litre) 21,99561


(Benzin ve motorin türleri, 25 Nisan 2022 Pazartesi)

 

Günlük Benzin ve motorin fiyatları (TL/LT)


Veriler için kaynak: Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) En Yüksek İşlem Hacimli 8 Firmanın Akaryakıt Fiyatları (22 Nisan 2022 Pazartesi).
Enerji Ekonomisi

Günlük petrol fiyatları günlük benzin motorin fiyatları Enerji Ekonomisi