Bu akşam belli olacak!

TAKİP ET

Doğal gaza zammı gelip - gelmeyeceği, bu akşam netleşecek. BOTAŞ, 1 Aralık 2021 tarihi itibariyle geçerli olacak doğal gaz satış fiyatlarını bu gece açıklayıp yürürlüğe koyacak.

Doğal gaza zammı gelip gelmeyeceği, bu akşam netleşecek. Kamu şirketi BOTAŞ (Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ), 1 Aralık 2021 tarihi itibariyle geçerli olacak doğal gaz fiyatlarını bu gece açıklayıp yürürlüğe koyacak.
BOTAŞ; 1 Kasım itibariyle konutlada geçerli doğal gaza zam yapmazken, büyük sanayi ve ticari kuruluşlara yüzde 48,40 oranında, elektrik santrallerine verilen doğal gaz ise yüzde 46,82 oranında fiyat artışı yapmıştı.

 

BOTAŞ Satış Fiyatlarını açıklayacak

Kamu şirketi Boru hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), doğal gaz fiyatlarını bu akşam açıklayacak. Kamu şirketi, mevzuat gereği doğal gaz fiyatlarını; Doğal gaz ithalat fiyatı, faiz, döviz, enflasyon vb girdi maliyetlerindeki değişimlere göre her ayın 1 'inde yeniden belirleyip kamuoyuna açıklıyor.

 

Doğal Gaz Perakente Pataş Tarifesi

Doğal Gaz Dağıtım Şirketleri, Perakente Satış Fiyatlarını BOTAŞ'ın her yaptığı fiyat açıklamasına göre yeniden belirliyor. Buna göre Doğal Gaz dağıtım Şirketleri Perakente Satış Fiyatını; birim doğal gaz alım fiyatı, sistem kullanım bedeli, vergi ve vergi benzeri mali kalemlerini ekleyerek belirliyor. 

 

Avrupa Ortalama Doğal Gaz HUB Fiyatları

BOTAŞ, doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yaptığı bilgi paylaşımında (Kasım 2021), Avrupa ortalama HUB fiyatlarında yüzde 509,32 oranında artış olduğuna dikkat çekti. 
Brent petrol fiyatları ise yüzde 108,06 oranında arttı (2020-2021, Ekim dönemi).
Bu fiyatlara göre Avrupa'da en ucuz doğal gaz 2,2675 TL/Metreküp ile Türkiye'de tüketildi (Ankara).

Doğal Gaz Perakente Satış Tarifesi botaş doğal gaz fiyatları hub abrupa hub fiyatları