Bosch Türkiye ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle!

TAKİP ET

Geniş foto, haberin sonundadır...

-Bosch Türkiye ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin birlikte gerçekleştirdiği ‘Kalibrasyon Eğitim Programı” 40 öğrenciyle başarıyla tamamlandı.

AYRINTILAR

Enerji Ekonomisi - Dünyanın önde gelen otomotiv firmalarına kalibrasyon hizmeti veren ve bu amaçla İstanbul’daki Tasarım Merkezi’nde bir ekip oluşturan Bosch Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle Kalibrasyon Eğitim Programı’nı hayata geçirdi.

Bosch Türkiye Tasarım Merkezi mühendisleri tarafından verilen eğitimlerle öğrencilerin kalibrasyon konusunda detaylı olarak bilgilendirilmesi, bilgilerin teoriden pratiğe dönüştürülmesi ve otomotiv endüstrisine nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Sanayideki gelişmelerin insan kaynağına olan ihtiyacı da değiştirdiğine dikkat çekerek, geleceğin insan kaynağının yetiştirilmesine destek veren Bosch Türkiye, Yıldız Teknik Üniversitesi ile Kalibrasyon Eğitim Programı’nı hayata geçirdi. Program ile öğrencilerin, kalibrasyon dünyasına dair bilgileri edinmesi, bu konularda çalışmak için motivasyonlarının artırılması ve kendi kariyer yollarını bu çerçevede inşa etmelerinin önünün açılması amaçlanıyor.

Bosch Türkiye ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen program, Yıldız Teknik Üniversitesi lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımına açık ve ücretsiz şekilde gerçekleştirildi. 2019 Güz döneminde başlayan programa seçilen 40 öğrenci, 9 hafta boyunca Bosch Türkiye Tasarım Merkezi’nde görev yapan Kalibrasyon mühendislerinden eğitim aldı. Program sonunda başarılı olan öğrencilere, YTÜ öğretim üyeleri ve Bosch yetkilileri tarafından imzalanan bir sertifika verildi. Programa Makine mühendisliği, Elektrik&Elektronik mühendisliği ve Mekatronik mühendisliğinden öğrenciler katıldılar.

Bosch Mobilite Çözümleri İlk Donanım Satış Direktörü Gökhan Tunçdöken, Üniversite-Sanayi iş birliğine dayanan bu programın öğrencilerin kalibrasyon ile ilgili konularda donanımlı olarak mezun olmalarına yardımcı olacağına inandıklarını belirterek, “YTÜ iş birliğiyle yürüttüğümüz bu program sayesinde öğrencilerin kafasındaki sektörel veya teknik olmak üzere soru işaretlerini gidermeyi, otomotiv sektörüne bakış açılarını genişletmeyi amaçlıyoruz. Kalibrasyonla alakalı konuların teoriden çıkarılarak pratiğe dökülmesi, sanayi-üniversite iş birliği kapsamında potansiyel fırsatların oluşması kadar istihdamda yaratacağı faydalar açısından da büyük önem taşıyor. Henüz üniversitedeyken sektörü tanıyan ve sektördeki mühendislerin çalıştığı konuları yakından gören öğrencilerin yetiştirilmesi, otomotiv endüstrisine bilgi düzeyi iyi olan mühendisler katma ihtimalini artacaktır” diye konuştu.


bosch yıldız teknik üniversitesi