Bosch'tan profesyonellere yönelik sağlam lazer ölçümleri!

TAKİP ET

- Çalışma alanlarındaki zorlu uygulamalar için hiç olmadığı kadar sağlam tasarım.
- Optimize edilmiş kullanıcı arayüzü ve genişletilmiş fonksiyonlar sayesinde her zamankinden daha iyi kullanım.
- Bosch MeasureOn uygulaması sayesinde her zamankinden daha kolay dokümantasyon ve veri işleme.
 

AYRINTILAR

Bosch, gelişmiş bir lazerli mesafe ölçüm aracı olan yeni GLM 50-27 C Professional'ı Avrupa’dan kısa bir süre sonra Türkiye’de de pazara sundu. Bosch GLM 50-27 C, inşaat şantiyelerinde kullanıma uygun, hızlı, güvenilir ve son derece sağlam bir lazer mesafe ölçüm aracı olarak profesyonel kullanıcılarla buluştu. Bosch GLM 50-27 C ve CG Professional lazerli uzaklık ölçer, yüksek sağlamlık özelliğini, hızlı ve pratik bir ölçümün yanı sıra basit dokümantasyon ve ölçüm verilerinin işlenmesiyle bir araya getiriyor.

Ölçme aletleri lazerlerinin rengine göre farklılık gösteriyor; GLM 50-27 C Professional kırmızı lazer diyotla, GLM 50-27 CG Professional ise yeşil diyotla çalışıyor. Bu, beton veya çelik çerçeveli yapılarda büyük pencere alanlarının önünde montaj işi gibi özellikle parlak alanlarda yapılan çalışmalarda lazer noktası görünürlüğünü artırıyor.

Her iki alet de ±1,5 milimetrelik hassasiyetle 50 metreye kadar olan mesafeleri ölçüyor ve özellikle sağlamlığıyla ön plana çıkıyor. Uzaklık ölçerler, dengeleyici kirişlere ve darbe emici kauçuk gövdeye sahip ABS muhafazasının yanı sıra yırtılmaya dayanıklı silikon klavyeye ve kırılmaya dayanıklı bir ekrana sahip. Böylece, alet betona 1,50 metre yükseklikten düşse bile zarar görmüyor. Ayrıca, her iki lazer uzaklık ölçer de IP65 sertifikalı olup, çok yönlü kauçuk contaları sayesinde hem suya hem de toza karşı koruma sağlıyor.
 

Optimize edilmiş kullanıcı ara yüzü ve genişletilmiş fonksiyonlar sayesinde iyileştirilmiş kullanım

Planlamacılar ve ustalar, iş eldivenleri giyerken bile kolayca ve hassas bir şekilde düzenlenmiş tuş takımını kullanabilir. Ayrı fonksiyonlar, seçim çarkı kullanılarak rahatça seçilebilir ve bunlar semboller aracılığıyla gösterilir. Uygulamayı daha da kolay hale getirerek 30 dilde “Uzunluk”, “Sürekli ölçüm” veya “Seviye” gibi anahtar kelimelerle de gösterilir. Ayrıca, yeni entegre animasyonlar ilk uygulamadan tüm ölçüm fonksiyonları için yardım sağlar. Örnek olarak bu, eşit mesafeleri çok hızlı bir şekilde ölçmeyi ve işaretlemeyi sağlayan Stake Out fonksiyonunu içerir. Yeni bir özellik ise kullanıcıların okuyup işaretlemesini kolaylaştıran, aynı bir şerit metrede olduğu gibi bir butona basarak farklı ölçümlerin görüntülenebilir olmasıdır. Sürekli ölçümler için sadece en son ölçülen değer görüntülenmek isteniyorsa “Büyük sayılar” fonksiyonu sayesinde bunu hemen görmek mümkün oluyor. Dolaylı ölçümlerin yanı sıra alan ve hacim hesaplamaları da önemlidir. Alet aynı zamanda bir eğim sensörü de içerir ve böylece eğim ölçmede veya bir dijital su terazisi olarak da kullanılabilir.

Renkli ekran akıllı telefonlarda olduğu gibi otomatik olarak döner ve kullanıcının her durumda değerleri kolayca okumasını sağlar. Üst kısımların ölçümü gibi durumlarda ekran görülemiyorsa, yeni titreşim geri bildirimi, her başarılı veya başarısız ölçüm hakkında güvenilir geri bildirim verir. 

Bir diğer avantaj ise daha düşük sıcaklıklarda dahi dayanıklılıkla çalışan isteğe bağlı lityum-iyon pildir. USB-C ile şarj edilir ve standart bir güç bankasına da bağlanabilir. Bu da, planlamacılar ve ustalara daha da fazla esneklik sunuyor.
 

Uygulama üzerinden daha kolay veri işleme

Kullanıcılar, lazer uzaklık ölçer kullanarak yalnızca katlanır mezura ve şerit metreden değil, aynı zamanda müsvedde defterinden de tasarruf eder. GLM 50-27 C ve CG Professional, sonuçları entegre Bluetooth fonksiyonu ile akıllı telefon üzerinden dijital olarak kaydedebilecekleri yeni MeasureOn uygulamasına aktarır. Bu, veriler manuel olarak aktarıldığında ortaya çıkabilecek hataları ortadan kaldırır. Uygulama, profesyonel aletler ve ayrıca tamir işlerini kendileri yapanlar için, ölçüm araçları gibi ağa bağlı tüm lazer uzaklık ölçerleri destekler. Veriler uygulama üzerinden dijital çalışma alanlarına aktarılır ve böylece analog evrak işleri sona erer.

Bu çalışma alanlarını dev bir kağıt sayfası olarak hayal edebilirsiniz. Odaların taslakları, ölçülen değerler, fotoğraflar ve notlar tek bir yüzeyde bir araya getirilebilir. Verilerin nasıl düzenlendiği tamamen kullanıcıya bağlıdır. Kullanıcılar bir çalışma alanında bir binanın tüm odaları ve binayla ilgili tüm notları ve fotoğrafları bulundurabilir veya binanın bir katındaki odalar için notlarını tek tek ayırarak gösterebilir. Şantiye verilerini mümkün olan en iyi şekilde kaydetmek ve yönetmek için istenildiği şekilde çalışılabilir. Ayrıca veriler, PDF formatına getirilerek harici olarak bina sahibiyle paylaşılabilir.

Enerji Ekonomisi

bosch lazer ölçüm