Blue Energy - Şirket ''fizibilitelerden yüzer ve karasal GES'lere'' geniş bir alanda faaliyet gösterecek!

TAKİP ET

Enerji sektöründe yeni bir şirket: Sektörün duayeni Taner ERCÖMERT Blue Energy'yi kurdu. Şirket, faaliyet alanlarını açıkladı.

Yeni kurulan Blue Energy şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını; kamuda (DSİ), özel sektörde (Limak Enerji) ve enerjiyle ilgili sivil toplum kuruluşlarındaki başarılı çalışmalarıyla önemli ve bilinen, sektörün duayenlerinden Taner Ercömert üstlendi. Şirkette, sektörün deneyimli ve başarılı isimleri yer alıyor.

 

Kamu ve özel sektörde kurulu gücü 10 000 MW’ı aşan yenilenebilir enerji

Şirketin kuruluşuyla ilgili yapılan bilgilendirmede; Kamu ve özel sektörde kurulu gücü 10 000 MW’ı aşan yenilenebilir enerji santrali tasarım, ihale, kurulum, imalat, montaj, devreye alma ve işletme tecrübelerimiz ile sektöre hizmet verdiğine vurgu yapıldı.

Blue Energy Mühendislik şirketinin çalışma alanları ise şöyle: Yatırımcılar ve işletmedeki santrallerin lisans sahiplerine yenilenebilir enerji üretim tesislerinin fizibilite değerlendirmesinden başlayarak ihale öncesi ve sonrasında mühendislik hizmeti verilmesi, santralların inşaat ve teçhizat firmaları seçim ve ilgili ihalelerin yapılması, teknik şartname ve sözleşmelerin hazırlanması, sözleşme yönetimi, lisans sürecinde ve işlerin yapımında danışmanlık hizmeti verilmesi, kamu kurumlarıyla (yerli aksam ve yekdem işlemleri dahil olarak) tüm sürecin yönetimi, enerji projelerinin ( fabrika ve saha kontrolları dahil olarak) uygulama ve üretime alınma ile işletme  süreçlerine katkı sağlanması, işletmedeki santralların ekipman kontrol ve yenilemeleri, santrallerin üretim planlaması ve optimizasyonu ile enerji ticareti, yüzer ve karasal GES’ler dahil olarak hibrid enerji projelerinin planlama ve gerçekleştirilmesi ile işletmeye alınması, özelleştirme kapsamındaki HES’ler için ihale öncesi ve sonrası danışmanlık ve mühendislik hizmetlerinin verilmesi, ISO 5001, 9001, 14001 enerji, çevre ve kalite yönetim sistemleri yönetiminde eğitim ve danışmanlık hizmetleri, karbon ticareti ve yeni yatırımcılar için proje yatırımcılar için ortak/yüklenici bulunması ve diğer konular.
 

Enerji Ekonomisi

enerji üretim tesisleri fizibilite yenilenebilir enerji enerji ekonomisi yüzer ve karasal GES’