Biyokütlenin Enerji Yolculuğu - "Biyokütlenin Enerji Yolculuğu Teknik Eğitimi'' programı...

TAKİP ET

 

Biyokütlenin Enerji Yolculuğu bilgi paylaşımı... ''Genel Müdürlüğümüz ve Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ile, Küresel Çevre Fonu (GEF) finansörlüğünde yürütülen “Türkiye Ekonomisinin Yeşil Büyüme Yolunda Kalkınmasını Desteklemek Amacıyla Sürdürülebilir Biyokütle Kullanımı Projesi” kapsamında 8.si düzenlenen "Biyokütlenin Enerji Yolculuğu Teknik Eğitimi" 5-6 Ekim 2023 tarihlerinde İzmir Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

Genel Müdürlüğümüz Tarla Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Suat YILMAZ, UNIDO temsilcileri Ayşen TOKSÖZ ÜNALAN ve Erşan Olcay IŞIN, Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay TOPDEMİR, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ertuğrul ARDA, özel sektör ve kamu çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Günnür KOÇAR, Prof. Dr. Nuri AZBAR, Prof. Dr. Hayati OLGUN, Dokuz Eylül Üniversitesinden Doç. Dr. Serpil ÖZMIHÇI ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan Koordinatör İlker ÖZATA, araştırma enstitülerinden, STK’lardan, UNIDO ve özel sektör firmalarından uzmanlar sunumlar yapmış, karşılıklı soru-cevap ve değerlendirmeler yapılarak sektördeki gelişmeler tartışılmıştır.

Sunumların ardından saha ziyareti yapılmış, katılımcılara tesislerin işleyişi hakkında saha sunumları yapılmıştır. Projemiz kapsamında Antalya’da son eğitim programımız yapılacaktır.''

 

BİLGİ

 

Biyokütlenin Enerji Yolculuğu - hakkında...

Türkiye’deki tarımsal biyokütle potansiyelini değerlendirmek adına T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO), Küresel Çevre Fonu (GEF) finansörlüğünde 2018 yılından bu yana “Türkiye Ekonomisinin Yeşil Büyüme Yolunda Kalkınmasını Desteklemek Amacıyla Sürdürülebilir Biyokütle Kullanımı Projesi”ni yürütmektedir.

 

(biyokütle enerji haberleri)

biyokütle enerji haberleri