Bir GÖMLEK için 2700 litre su harcanıyor - İhtiyaç değilse almayın!

TAKİP ET

Bir GÖMLEK için 2700 litre su harcanıyor - İhtiyaç değilse almayın!


Bugün, 14 Şubat Sevgililer Günü. Sevmek en kutsal duygu. Ancak modern dünya, hemen hemen her konuyu tüketime bağlıyor ya da tüketimle ilişkilendiriyor. Bu ise kontrıolsuz ve sorumsuz bir tüketimi körüklüyor. Oysa, dünyamızda kaynaklak kıt ve sınırlı. Tüketim israfı ise, bu kıt-sınırlı kaynakları yok ediyor. Nasıl mı?

Bir GÖMLEK için 2700 litre su harcanıyor

İhtiyaç katar tüketmeli. Bu hem ihtiyacın karşılanması ve hemde üretim - istihdam döngüsü için gerekli. Burada istenmeyen, 'gereksiz - israfa' yönelik tüketimdri. Mesele, bir gömleği üretmek için 2.700 litre su harcanıyor (Kaynak: Sıfı Atık Türkiye). İhtiyaç olmadan alınan her bir dömlek demek, 2.700 suyun israfı demek. Oysa su, günümüz dünyasının en önemli ve de milyonların ulaşamadığı bir kaynak. Bunu diğer bütün tüketim ürünlerine (Gıdadan, otomobile) yaymak mümkün. Her bir ihtiyaç olmayan ve alınan ürün kaynak israfı demek. TEMA Vakfı Kurucu Başkanu Merhum Hayrettin Karaca'nın anlatımı ile 'İhtiyaç kadar tüketmek' ve de 'Paranız olsa dahi, sınırsız tüketim hakkınız yok'. Ölçü, bu olmalı.

Sevgililer Günü için mutlu eden hediyeler

14 Şubat sevgiler Günü. Mutlu etmek, hediye vermekte düşünülebilir. Orman Genel Müdürlüğü 'Sevgililer Günü için Fidan Hediye' etme daveti yaptı. LÖSEV, Lösemili çocuklara yönelik hediye kampanyası, TEMA yine ağaçlandırma kampanyası davetleri var. Diğer kurum ve kuruluşlarında benzer davetleri var. Bu nedenle, Sevgililer adına böyle kalıcı-anlamlı hediyeler alınabilir. 

Sonuç olarak, bütün anlamlı ve mutlu günlerde hediyeleşmek önemli. Sadece, toplam fayda hesabı yapılmalı. 

Yorum Haber - Enerji Ekonomisi

israf