Bir elektrikli ARABA için hangi madenler kullanılıyor?

TAKİP ET

Elektrikli arabalar giderek daha çok hayatımızda yer almaya başladı. Peki, elektrikli araba üretimlerinde hangi madenler kullanılıyor.

Elektrikli araba üretiminde kullanılan madenler (Şarj üretimi dahil): Krom (Cr), Kobalt (Co), Nikel (Ni), Fosfor (P), Lityum (Li), Demir (Fe), Brom (Br), Alüminyum (Al), Bakır (Cu), Altın (Au), Manganez-mangan (Mn).

 

ayrıntılar...

İMİB (İstanbul Maden İhracatçıları Birliği), ''Yeşil Enerjinin Kalbinde Madenler Var'' başlığı ile ''Yeşil Enerji - Madenler'' konulu önemli bir bilgi paylaşımı yaptı. 

 

Yeşil enerjinin kalbinde maden var!

İMİB (İstanbul Maden İhracatçıları Birliği)

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), bilgi paylaşımı şöyle: ''Yeşil dönüşüm için yapılan çalışmalar gösteriyor ki, önümüzdeki yıllarda Lityum, Kobalt, Bakır, Nikel gibi madenlerin kullanımı ortalama 6 kat oranında artacak. Tüm dünya bu kritik madenler için proje geliştiyor ve geleceğe hazırlanıyor. Temiz bir geleceğe ulaşmak için geleceğe hazır olmamız gerekiyor.''

Krom (Cr), Kobalt (Co), Nikel (Ni), Fosfor (P), Lityum (Li), Demir (Fe), Brom (Br), Alüminyum (Al), Bakır (Cu), Altın (Au), Manganez-mangan (Mn).

 

 

(yeşil enerji haberleri)

yeşil enerji haberleri yeşil haberleri