BESTMER: Elektrik ihtiyacımızın 3'te 1'ini karşılayacak biyokütle potansiyelimiz var

TAKİP ET

E.Ü. Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESTMER): Elektrik ihtiyacımızın 3'te 1'ini karşılayacak biyokütle potansiyelimiz var.

AYRINTILAR
ENSİA'nın (Enerji Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) konuyla ilgili bilgi paylaşımı şöyle: 'Derneğimizin Akademik Üyelerinden, Prof. Dr. Günnur KOÇAR'ın Müdürü olduğu Ege Üniversitesi E.Ü. Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESTMER) verilerine göre; Türkiye'deki biyokütle potansiyeli teorik olarak yıllık elektrik tüketiminin üçte birini karşılayabilecek potansiyele sahip.

Ülkemizin mevcut biyokütle kapasitesinin değerlendirilmesinde öncelikle kurulu güç ve toplam üretilen enerji miktarlarının karşılaştırılmasının yanı sıra kaynak çeşitliliği ve biyokütle dönüşüm yöntemlerine göre bir ayırımın yapılması da önem taşıyor. Türkiye'de 17 milyon sığır potansiyeli olduğu düşünüldüğünde (BEPA-2020), yıllık 120 milyon ton atık elde edilebileceği anlamına geliyor. Bu atıkların, (pratikte mümkün olmasa da) tamamının kullanıldığı varsayılırsa, yıllık doğal gaz tüketimimizin yaklaşık yüzde 4’üne karşılık gelecek oranda biyogaz üretimi mümkün olabilecek...'
ENSİA bilgi paylaşımında, Prof. Günnur Koçar'a ve BESTMER akademisyen ve çalışanlarına başarılar diledi.


Enerji Ekonomisi

ensia biyokütle