Benzin ve motorine zam geldi!

TAKİP ET

Enerji Ekonomisi - Akaryakıt fiyatlarını takip etmekte zorlaştı. Sürekli ve çok sık aralıklarla zam ve indirim gelmeye başladı, akaryakıta. Bu sefer benzin ve motorine zam geldi.

İŞTE YENİ ZAMLAR

Cumartesi itibariyle benzine litrede 9 kuruş ve motorinde de litrede 11 kuruş zam geldi. Yeni zamlar, 16 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 00.00 itibariyle geçerli olacak.

BENZİN VE MOTORİN ZAM DUYURUSU ŞÖYLE

Akaryakır sektörü temsilcisi kuruluşlardan EPGİS’in (Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası) benzin ve motorin zammıyla ilgili duyurusu şöyle: ‘Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı. 16 Mayıs 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 9 – Motorinde 11 KRŞ/LT pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.’

DOLAR DÜŞÜYOR PETROL ÇIKIYOR

Öte yandan akaryakıt fiyatları için en önemli belirleyici olan Dolar/TL kuru gerilerken, ham petrol fiyatları (Brent türü) artışa geçti. Halen 1 Dolar 7,91 kuruştan işlem görürken, 1 varil ham petrol uluslararası piyasalarda 31,90 dolar rakamlarından işlem görüyordu. Geçen hafta, TL/Dolar kuru 7 lirayı aşarken ham petrol varil fiyatı 30 dolar rakamlarındaydı.

petrol dolar benzin zam