Benzin ve motorin TÜKETİMİ artmaya başladı!

TAKİP ET

- Pandemi salgınının yavaşlamaya başlaması ve yaz aylarıyla birlikte akaryakıt tüketimi artmaya başladı. resmi verilere göre benzin ve motorin tüketimi, pandemi öncesi tüketim rakamlarını da aştı.


AYRINTILAR!

Günlük benzin ve motorin tüketimi, pandemi öncesi (Yeni Koronavirüs) dönemi öncesi rakamları da aştı. Enerji Bakanlığı verilerine gör (EİGM), günlük motorin tüketimi 70 milyon litreyi, benzin tüketimi de 12 bin litreyi geçti. Resmi  verilere göre (4 Haziran 2021 Cuma), günlük motorin tüketimi 41 milyon 452 bin litre oldu. Aynı gün benzin tüketimi ise 12 milyon 630 bin litre oldu.  
 

Günlük Benzin - Motorin Tüketimi

Ürün                        Tüketim (Litre)

Motorin                         71.452.935

Benzin                         12.630.879
Kaynak: ETKB - EİGM.
 

Pandemi önesini geçti

Pandemi öncesi son haftasında (2 Mart 2020), günlük motorin tüketimi 55 milyon 655 bin litre ve benzin tüketimi de 6 milyon 612 bin litre olarak gerçekleşmişti. 
 

Benzin - motorin ne demek?

Benzin ne demek? - Motorin ne demek? - Akaryakıt ne demek?


 

İlk vaka Mart 2020'de

Bilindiği gibi Türkiye'de ilk koronavirüs vakası dünyada Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kendinde görüldü. Ve virüs bu tarihten sonra Türkiye dahil dünya da hızla yayıldı. Türkiye'de ise il koronavirüs vakası 11 Mart 2021 tarihinde görülmüştü. Türkiye'de de hızla yayılan salgın, sağlığın yanında ekonomiyi de vurdu. Ham petrolün varil fiyatı dünya piyasalarında 20 doların altına geriledi. Benzin -  motorin tüketimi de durma noktasına gelmişti. Her iki gelişmenin nedeni ise, ekonomideki üretimin ve sosyal hayatın durması oldu. 

Özel haber - Enerji Ekonomisi

benin motorin tüketimi pandemi yeni koronavirüs