Benzin ve motorin satışlarındaki düşüş...

TAKİP ET

Benzin ve motorin satışlarındaki düşüş devam ediyor...

AYRINTILAR...


Enerji Ekonomisi - Benzin ve motorin satışlarındaki düşüş devam ediyor. Koronavirüs salgınında ilk vakanın Türkiye'de açıklandığı tarih olan 11 Martta rekor artış yaşayan akaryakıt satışları (Benzin satışları günlük 5 milyon litrelerden 10 milyon litrelere, motorinde 55 milyon litreden 70 milyon litre rakamlarına çıktı). Salgının ikinci haftası itibariyle akaryakıt satışları hızlı bir düşüşe geçti. Ve benzin motorin satışlarındaki düşüşler Nisan ayında da devam etti. 

SATIŞLARDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR
Koronavirüs salgını ekonomiyi de vurdu ve bundan akaryakıt satışları da etkilendi. Mart ayının ikinci haftası itibariyle düşüşe geçen benzin ve motorin satışlarındaki düşüş Nisan ayında da devam etti.

Resmi verilere göre 5 Nisan günü Türkiye günlük motorin satışları 32,2 milyon metreküp ve benzin satışları da günlük 4,7 milyon metreküp olarak gerçekleşti. Bu rakam koronavirüs öncesi günlük motorinde 50 milyon ve benzinde de 10 milyon metreküp civarıydı. Satışlardaki düşüşün, salgının devam etmesi nedeniyle daha da artacağı tahminleri yapılıyor.

Resmi  veriler için kaynak, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı - Enerji İşleri Genel Müdürlüğü


 
 

benzin motorin