Benzin ve motorin satışları rekor kırdı!

TAKİP ET

Enerji Ekonomisi (Özel Haber) - Çin’de ortaya çıkan, hızla dünyaya yayılan ve son olarak da Türkiye’de görülen Koronavirüs (COVID19) hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Kamu ve özel kuruluşlar, Koronavirüs’ün ülkemizde yayılmasını önlemek için hızlı bir önleme ve bilgilendirme çalışması yapmaya başladı. Bu yoğun çalışmalar sonucu vatandaşlarda oluşan ilk günkü panik yerini, soğukkanlılık ve önlem almaya yöneltti.



 
 

BENZİN SATIŞLARI ARTMAYA BAŞLADI

Ancak vatandaşlar, ilk Koranavirüs vakasının açıklandığı 11 Mart’ta akaryakıt istasyonlarına da hücum ettiği ortaya çıktı. Resmi verilere göre, 11 Mart günü akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorin satışları yaklaşık yüzde 50 artış gösterderdi. satışlardaki artış 12 Mart’ta da devam etti. 13 Mart itibariyle de akaryakıt satışları normale döndü.

11 MART MOTORİN VE BENZİN SATIŞLARI

Resmi verilere göre 10 Mart 2020’de günlük 47 milyon litre olan motorin satışları 11 Mart’ta 70 milyon litreye yükseldi. Aynı günler benzin satışları da yaklaşık 5 milyon litreden 10 milyon litreye yükseldi. Benzin ve motorin satışları 12 Mart tarihinde de artış gösterirken 13 Mart tarihi itibariyle benzin ve motorin satışları eski düzeyine geri döndü.

HİJYEN VE EVDE KAL

Öte yandan Türkiye’de, Koronavirüse karşı kamu ve özel kurumlar yoğun bir mücadele çalışması yürütüyor. Koronavirüsle mücadele de öne çıkan iki önemli tedbirden birincisi hijyen (Ellerin bol sabunlu suyla yıkanması ve temastan kaçınmak), İkincisi ise, ‘Evde Kalmak’ (EvdeKal). Bu iki tedbirin sağlıklı uygulanması halinde, virüsün yayılmasını önlemek için önemli mesafeler alınmış olacak. Bu iki tedbiri bazı vatandaşlar titizlikle uygularken, toplumun genelinin aynı hassasiyeti göstermesi gereğine vurgu yapılıyor.

Habere konu Resmi Veriler için kaynak: Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Enerji İşleri Genel Müdürlüğü (EİGM) Enerji İstatistik Bülteni (Sayı 381, 11. Hafta).



 
 
 

enerji benzin motorin