'Benzin ve motorin arasındaki fiyat farkı 7 liraya yaklaştı - Hangisi daha ucuz?

TAKİP ET

Ham oetrol fiyatlarında düşüş devam ediyor. Ve petrolün varil fiyatı 94 dolar rakamlarına geriledi. Bugün akaryakıta indirim ihtimali yüksek. Öte yandan istasyonlarda 'Benzin ve motorin' arasında 7 lira gibi büyük bir fiyat farkı oluştu - Hangisi daha ucuz?

Ham petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor. Ve petrolün varil fiyatı 94 dolar rakamlarına geriledi. Sektör kaynaklarına göre benzin ve motorine bugün indirim gelebilir. 

Öte yandan, akarayakıt ürünlerine gelen son zam ve indirimler, benzin ve motorin arasında büyük fiyat farkı oluşmasına neden oldu. An itibariyle akaryakıt istasyonlarında benzin ve motorinde litre fiyat farkı 7 liraya yaklaştı. Ve alışılmışın aksine, benzin daha ucuz satılıyor.

 

Ayrıntılar...

 

Akaryakıt fiyatları (TL/LT)!

 

- Benzin 20,11 lira.

- Motorin 26,84 lira.

(2 Eylül, Cuma günü fiyatları)

Ham petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor. Ve petrolün varil fiyatı 94 dolar rakamlarına geriledi. Sektör kaynaklarına göre akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorine bugün indirim gelebilir. 

Bilindiğigibi Türkiye, ham petrol ve akaryakıt ürünlerinde ithalatçı bir ülke. Bu nedenlede, benzin ve motorine gelen zam indirimler, anında akaryakıt ürünlerine zam ya da indirim olarak yansıyor.

 

Benzin ve motorin arasındaki farkı 7 liraya çıktı!

Öte yandan EPDK verilerine göre, akaryakıt istasyonlarında 1 litre benzin (95 oktan kurşunsuz) 20,11 lira ve motorinde (normal) 26,84 liradan sürücülere satışıyor. 2 Eylül 2022 Cuma günü, ortalama fiyatlar).

Bu rakamlara göre benzin ve motorin arasındaki fiyat farkı 7 lira gibi büyük bir farka ulaştı (Net: 6,73 TL. 

 

Enerji Ekonomisi

 

benzin ve motorine indirim ham petrol fiyatları akaryakıt fiyatları benzin ve motorin arasındaki fiyat farkı