Benzin - motorin zamlanır mı?

TAKİP ET

Benzin - motorin zamlanır mı?

ANALİZ - ENERJİ EKONOMİSİ

Evet, benzin -  motorin zamlanır mı? Niye mi? OPEC ham petrol üretimini kısma kararı aldı. Ve ham petrolün varil fiyatı bir anda 64 doları geçti. Halen uluslararası piyasalarda 1 varil ham petrolün (Brent) varil fiyatı 64,30 dolardan işlem görüyor. 

AKARYAKIT İÇİN ZOR HAFTA OLACAK
OPEC (Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilatı) toplantısı haftanın son günü yapıldı. Cumartesi-pazar, haftasonu tatili. Ancak akaryakıttaki 64 dolar varil fiyatı, gelecek haftada yerini korur ya da daha da yukarı çıkarsa akaryakıt ürünlerine (Benzin, motorin, LPG otogaz) zam gelmesi yüksek bir ihtimal. Ayrıca, akaryakıta fiyatları için bir diğer etken ise döviz (TL/Dolar kuru). Döviz kurundaki aşağı ya da yukarı doğru hareketlerde, akaryakıtta zam ya da indirim için önemli bir belirleyici unsur.

500 BİN VARİL
OPEC, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaptığı toplantıda günlük ham petrol üretimini 500 bin varil kısma kararı aldı. Karar, uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatlarının bir anda yükselmesine neden oldu. Yükseliş, OPEC kararına ilk tepki olarak yorumlanabilir. OPEC kararının uluslararası piyasalara asıl etkileri, gelecek hafta başından itibaren görülecek. Ham petroldeki anlık yükseliş devam ederse, yeni hafta petrol için zor bir 7 gün olacak. 

 

opec petrol varil brent akaryakıt zam indirim