Benzin - Motorin tasarrufu için 9 ALTIN kural!

TAKİP ET

BENZİN - MOTORİN TASARRUFU İÇİN 9ALTIN KURAL!
 

1-Motoru çalıştırır çalıştırmaz sürüşe başlayın. Ve bir dakikadan daha uzun süre hareket etmediğinizde motoru durdurun.
Modern motorlar sayesinde araca binip hemen sürüşe başlayabilir, bu sayede yakıt tüketimini azaltabilirsiniz.


2-Hızlanırken vitesi mümkün olduğunca erken değiştirin. Yüksek vitesler, yakıt tüketimi açısından daha ekonomiktir.


3-Aracınızı makul hızda sürün. Ve en önemlisi de daima yumuşak bir sürüş hedefleyin. Aniden hızlandığınızda veya frene bastığınızda motorunuz daha fazla yakıt tüketir ve karbondioksit üretir.

4-Lastiklerinizin basıncını ayda bir kontrol edin. Basıncı yetersiz olan lastikler yakıt tüketimini yüzde 4 kadar artırabilir.


5-Özellikle yüksek hızda seyahat ederken pencereleri kapalı tutun ve kullanmadığınızda portbagajınızı çıkarın. Bu sayede rüzgar direncini azaltabilir, yakıt tüketimini ve karbondioksit salınımını yüzde 10 azaltabilirsiniz.


6-Yalnızca gerekli olduğunda klimayı açın. Gereksiz kullanımlar yakıt tüketimini ve karbondioksit salınımını yüzde 5 artırır.
-Trafik akışını öngörmeye çalışın. Trafik akışında gereksiz dur-kalk yapmayı önlemek için trafikte mümkün olduğunca ileriyi görmeye çalışın.


7-Aracınızın bakımını ihmal etmeyin ve yağ seviyesini düzenli olarak kontrol edin. Bakımı doğru bir şekilde yapılan aracın verimliliği artar ve karbondioksit salınımı azalır.


8-İşe veya seyahate giderken araç paylaşımı seçeneklerini değerlendirin. Bu sayede trafikte yoğunluğun ve yakıt tüketiminin azalmasına katkıda bulunabilirsiniz.


9-Bagajınızdaki ve arka koltuklardaki gereksiz eşyalardan kurtulun. Araç ne kadar ağır olursa motorun o kadar çok çalışması gerekir, bu da aracın daha fazla yakıt harcamasına neden olur.

Bu önemli bilgi için kaynak, Petrol Sanayi Derneği – 2019 Sektör Raporu.

Haber Ayrıntı için tıklayınız

​​​​​​​
Enerji Ekonomisi

yakıt tasarrufu